Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 54χρονος βενζινοπώλης από το Λεοντάρι Βοιωτίας, που είχε συλληφθεί για τον τραυματισμό της οκτάχρονης Αλεξίας στις Θεσπιές Βοιωτίας από “αδέσποτη” σφαίρα, ενώ η μικρή έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της. 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 54χρονος φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, ενώ είπε πως δεν περίμενε ότι η σφαίρα θα τραυμάτιζε το κορίτσι και όταν το έμαθε πανικοβλήθηκε. Κατόπιν αυτών δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, αλλά η ανακρίτρια με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως του επέβαλαν περιοριστικούς όρους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση στο πασχαλινό γλέντι του 54χρονου συμμετείχε και ένας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας. Όταν έγινε αρχικά η έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι το βράδυ της Κυριακής, όλοι από την παρέα είπαν ότι έριχναν μόνο βεγγαλικά.

Το ίδιο βράδυ οι αστυνομικοί σε κάδο απορριμάτων έξω από το σπίτι του 54χρονου στο Λεοντάρι βρήκαν κάλυκες από κυνηγετικό όπλο. Προχωρώντας την έρευνα, διαπίστωσαν πως ο 54χρονος βενζινοπώλης, ο πρώην αξιωματικός της αεροπορίας και ένας εξάδελφός τους που ήταν στο γλέντι, είχαν νόμιμες καραμπίνες.

Έτσι, την Τρίτη το πρωί τους κάλεσαν να εμφανιστούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. το μεσημέρι έγινε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 54χρονου στο Λεοντάρι, όπου εκεί βρήκαν τους τέσσερις κάλυκες από το 38άρι περίστροφο.

Η έρευνα βοήθησε καθώς σιγά σιγά ο 54χρονος βενζινοπώλης άρχισε να μιλά και το βράδυ της Τρίτης είπε ότι πυροβόλησε τρεις φορές, παρόλο που βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες.

Μετά από όλα αυτά ο 54χρονος προσήχθη στην ανακρίτρια μετά από οργανωμένο σχέδιο των αστυνομικών της Βοιωτίας από την πίσω πόρτα της αστυνομικής διεύθυνσης στη Θήβα όπου και κρατούταν, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο για την απολογία του. Υπενθυμίζεται, πως ο 54χρονος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα θέλοντας να γιορτάσει την ημέρα του Πάσχα, όμως το βλήμα καρφώθηκε στο κεφάλι της μικρής, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.

 

«Δεν αρκεί μια συγγνώμη. Θα τον συγχωρούσα μόνο αν δεν φυγάδευε το όπλο»

Από την πλευρά του ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού που χτυπήθηκε από την αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα είπε ότι δεν αρκεί μια συγγνώμη και δεν συγχωρεί τον 54χρονο.

«Δεν μπορώ να συγχωρέσω τον δράστη. Ας τον συγχωρέσει ο Θεός. Θα τον συγχωρούσα μόνο αν εμφανιζόταν μόνος του και δεν προσπαθούσε να στείλει το όπλο στην Αθήνα», είπε ο πατέρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν είναι σωστός άνθρωπος. Φέρθηκε πολύ άσχημα», ανέφερε ο πατέρας.

«Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δεν θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον Ταξιάρχη για το παιδί μας», είχε πει πριν από λίγες ημέρες στο Star, η μητέρα της Αλεξίας

 

Πως πυροβόλησε και πως έκρυψε το όπλο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τραυματισμό της οκτάχρονης Αλεξίας στις Θεσπιές Βοιωτίας από “αδέσποτη” σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

“Έχουμε μία ανοδική καμπύλη πορεία όπως κινείται το βλήμα όταν εξέρχεται από την κάνη όταν προσδώσουμε στο χέρι μας μία κλίση των 70 περίπου μοιρών. Σταμάτησε περίπου στα 1.200 μέτρα η κινητική του ενέργεια, εξαντλήθηκε η κινητική του ενέργεια, έπεσε με την επιτάχυνση της βαρύτητας, και το βλήμα σε αυτό το σημείο που πέφτει, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ικανό να προκαλέσει θανατηφόρο ή τραυματικό αποτέλεσμα” ανέφερε, μιλώντας στο STAR ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης,

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας ο κατηγορούμενος παίρνει το όπλο, μπαίνει στο αυτοκίνητο και το μεταφέρει στην Αθήνα. Το κρύβει στην δεξαμενή του σπιτιού του και στη συνέχεια επιστρέφει στο Λεοντάρι.

Στις 7:30 το απόγευμα οι αστυνομικοί φθάνουν στο σπίτι του και τον βρίσκουν με κόσμο. Όλοι τους φέρονται να ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Ο κατηγορούμενος όμως είναι αγχωμένος και κινεί υποψίες. Την επόμενη ημέρα βρίσκουν κάλυκα σε γλάστρα του σπιτιού του. Ο 54χρονος σπάει. Παραδέχεται ότι πυροβολούσε στο πασχαλινό γλέντι. Οδηγεί ο ίδιος τους αστυνομικούς στην Αθήνα εκεί όπου είχε κρύψει το όπλο.