Τεράστια ήταν η χιονοστιβάδα, που καταπλάκωσε τον Έλληνα σκιέρ στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ. Ο νεαρός Έλληνας έχασε τη ζωή του, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνες των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για τον 36χρονο Κωνσταντίνο Μομτσή από την Φλώρινα, ο οποίος ήταν λάτρης των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συχνά για τον σκοπό αυτό εντός και εκτός Ελλάδας.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στο βουλγαρικό χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders.

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στην περιοχή Markudjik 3, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση διάσωσης για τον έναν Έλληνα, που αναφέρθηκε αρχικά ως αγνοούμενος.

 Βρέθηκε η σορός του Έλληνα σκιέρ

Σύμφωνα με το Novinite, βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου Έλληνα σκιέρ στο Μπόροβετς και η επιχείρηση έρευνας έχει ολοκληρωθεί.

«Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα των σκιέρ και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο ο ένας μετά τον άλλον. Δεν έφεραν σακίδια πλάτης. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι» είπε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη διάσωση όσων θάφτηκαν από τη χιονοστιβάδα, μετέδωσε το Novinite.

«Το περιστατικό αφορούσε Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για το σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί προς το παρόν και εκεί πήραν ένα ρίσκο. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος» δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης, Emil Neshev.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, τα άλλα μέλη της ομάδας των σκιέρ κατάφεραν να ξεφύγουν από τη χιονοστιβάδα, αλλά ένα άτομο έμεινε θαμμένο κάτω από το χιόνι.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 15 διασώστες βουνού με τέσσερις σκύλους έρευνας. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.