Αναζητείται με ένταλμα σύλληψης ένας 62χρονος αρχαιοφύλακας μετά από τις καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικων στη Νίσυρο.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία Κω ασκήθηκε εναντίον του 62χρονου αρχαιοφύλακα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά-κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε χθες και ο 62χρονος μέχρι το βράδυ διέφευγε της σύλληψης και αναζητείται.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία ενός πατέρα 12χρονου αγοριού στις 15 Απριλίου, ο οποίος μάλιστα κινδυνεύει να απελαθεί, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, με το πρόσχημα ότι δεν έχει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση η κακοποίηση ανήλικων 10-15 χρονών, οι οποίες μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 12, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ενώ για την υπόθεση καταθέτουν στην Αστυνομία τα ανήλικα θύματα.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κάτοικοι του νησιού ξεσηκώθηκαν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες αξιώνοντας την σύλληψη του δράστη.