Ακυρώνεται το προγραμματισμένο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι τον Μάρτιο είχαν δηλώσει ότι οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν στις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο.

Ταυτόχρονα από την Άγκυρα μεταδόθηκε ότι η προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν αναβλήθηκε λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου,

Αυτό δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίσει ποιες αλλαγές επήλθαν στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου.Την αναβολή της επίσκεψης είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι θα οριστεί σύντομα νέα ημερομηνία συνάντησης.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αργότερα την αναβολή της επίσκεψης, αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters στα τέλη Μαρτίου ότι ο Λευκός Οίκος είχε προτείνει και η Άγκυρα είχε αποδεχθεί την 9η Μαΐου ως ημερομηνία συνάντησης.

Πιθανόν η αναβολή να σχετίζεται με την στάση του Ερντογάν στο θέμα της διαμάχης Ισραήλ και Χαμάς, με τον ηγέτη της οποίας συναντήθηκε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος.