Σε χιονισμένο τοπίο και με δυσκολίες στις μετακινήσεις καλούνται οι ερωτευμένοι, που ακολουθούν τις σύγχρονες συνήθειες και τις διεθνείς παραδόσεις, να γιορτάσουν φέτος τον Άγιο Βαλεντίνο, πέρα από τον αναγκαίο εγκλεισμό στα σπίτια, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Τα καταστήματα με τα “δώρα του έρωτα” (ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία) είναι ανοιχτά, αλλά με τήρηση των μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, χθες και σήμερα, Κυριακή, θα είναι ανοιχτά τα ανθοπωλεία με click away και click inside και ωράριο λειτουργίας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ.

Η εξυπηρέτηση για όσους θέλουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνιο θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Η μετακίνηση θα γίνεται αποστέλλοντας μήνυμα sms με τον κωδικό «2» στον πενταψήφιο αριθμό 13033.

Ανοιχτά είναι επίσης τα ζαχαροπλαστεία, που λειτουργούν με τήρηση των μέτρων, αν και ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι ελάχιστοι αυτοί, που κυκλοφορούν, λόγω του χιονιά και του τσουχτερού κρύου. Υπάρχουν όμως και οι τολμηροί και οι “βαρέως ερωτευμένοι”, που δεν καταλαβαίνουν από κρύο, οι λεγόμενοι “παντός καιρού”, που βγαίνουν για ψώνια και για την έκφραση των αισθημάτων τους.