Θρήνος στην κηδεία του μικρού μαθητή – Με λευκά τριαντάφυλλα τον αποχαιρέτησαν οι συμμαθητές του.-

Δύο άτομα συνελήφθησαν στις Σέρρες για την τραγωδία στο σχολείο. Πρόκειται για τους δύο υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στις Σέρρες

Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η τραγωδία συνέβη επειδή οι υπεύθυνοι δεν έκλεισαν τις βάνες του λέβητα πετρελαίου  και δεν ασφάλισαν τον καυστήρα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Θρήνος στην κηδεία του μικρού μαθητή

Μέσα σε ανείπωτο κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού είπαν το στερνό «αντίο» λίγο μετά τις 16:00 της Τρίτης (6/12) συγγενείς, συμμαθητές και δάσκαλοι στον 11χρονο μαθητή στις Σέρρες, που πέθανε μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου του.

Η θλίψη στο Α’ Νεκροταφείο, όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του μαθητή, αλλά και γενικότερα στην πόλη των Σερρών, ήταν βαθιά και η ατμόσφαιρα βαριά. Ο μικρός Βασίλης έχασε πρόωρα τη ζωή του τη Δευτέρα (5/12) στην αυλή του σχολείου του, την ώρα που έπαιζε.

Στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κοιμητήριο, βρέθηκαν όλοι οι συμμαθητές του, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια. Συγγενείς και φίλοι του άτυχου παιδιού που τον αποχαιρέτησαν με βουβό θρήνο μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς και η μικρότερη αδελφή του άτυχου μαθητή, που πριν από ένα χρόνο μετακομίσει από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά τους.