Οικονομικά προβλήματα και χρέη ήταν σύμφωνα με βάσιμες ενδείξεις και μαρτυρίες τα αίτια, που οδήγησαν στην απόγνωση και τελικά στον θάνατο τον ποδοσφαιριστή Νίκο Τσουμάνη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα τα ξημερώματα μέσα στο αυτοκίνητό του στο χώρο της Μαρίνας Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, που από το καλοκαίρι αγωνιζόταν στον Μακεδονικό, εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στη μαρίνα της Νέας Κρήνης, χωρίς σφυγμό και με τέσσερα δεματικά καλώδια μίας χρήσεως (tie wrap) στον λαιμό του.

Ο Τσουμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ψαράδες στη μαρίνα μέσα στο αυτοκίνητο του. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος Καλαμαριάς, το εγκληματολογικό, η σήμανση και ο ιατροδικαστής που εκτιμούν ότι ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία. Διεξάγεται προανάκριση αλλά αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ο Τσουμάνης έφυγε από «ασφυχτικό θάνατο».

Σύμφωνα με τη νεκροψία που διενήργησε η ιατροδικαστής, ο θάνατος του Νίκου Τσουμάνη επήλθε όντως από ασφυξία, αλλά θα ακολουθήσει η διαδικασία της νεκροτομής που θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του.

Τα ίχνη του αναζητούνταν από χθες το απόγευμα και άνθρωποι από το περιβάλλον του είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία δηλώνοντας την εξαφάνισή του.

Και ενώ οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια με πιο πιθανό αυτό της αυτοκτονίας, υπάρχουν μαρτυρίες, που ενισχύουν τις υπόνοιες για τις συνθήκες θανάτου του Νίκου Τσουμάνη, καθώς οι δηλώσεις ανθρώπων που τον γνώριζαν, αναφέρονται σε ένα «χρυσό παιδί που όμως αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα, ίσως και κατάθλιψη».

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν κλειστός χαρακτήρας και δεν εκμυστηρευόταν εύκολα πράγματα. Φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε», είπαν όσοι τον γνώριζαν.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων από το κοντινό του περιβάλλον ο 31χρονος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη του πριν από λίγο καιρό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όπως και ότι ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Φίλοι του που μίλησαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφεραν ότι χρωστούσε κατά καιρούς διάφορα ποσά και τελευταία είχε δανειστεί χρήματα από τον πεθερό του, που έπρεπε να τα εξοφλήσει.

Ανέφεραν επίσης ότι θα έπιανε δουλειά σε ένα μίνι μάρκετ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έδειχνε σημάδια κατάθλιψης

«Είπε στην κοπέλα του ότι θα βγει μια βόλτα και τελικά τον βρήκαν νεκρό». Με αυτά τα λόγια περιγράφει, εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες του Νίκου Τσουμάνη ο φίλος του και εργοδότης της συντρόφου του ποδοσφαιριστή, Σταύρος Ραλλάκης.

Η μαρτυρία του Σταύρου Ραλλάκη για τον 31χρονο ποδοσφαιριστή, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα, συγκλονίζει. Όπως εξηγεί, το τελευταίο διάστημα είχε μια αποχή από το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμών, «Τον είχε “πάρει” πολύ από “κάτω”». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακούω διάφορα για τον θάνατό του, ούτε καν ξέραμε εμείς ότι μπορεί να χρωστάει χρήματα. Έδειχνε σημάδια κατάθλιψης, ήταν πολύ στεναχωρημένος και είχε απλανές βλέμμα. Ήταν ένα ωραίο παλικάρι που όλοι τον συμπαθούσαν, αλλά ήταν τρομερά κλειστός άνθρωπος».

Ο Σταύρος Ραλλάκης περιγράφει τις τελευταίες ώρες του ποδοσφαιριστή, αναφέροντας πως η σύντροφός του τον έψαχνε από τη Δευτέρα, αφού ανησύχησε όταν η ώρα κυλούσε αλλά εκείνος δεν γυρνούσε. «Η κοπέλα του τον αναζητούσε από χθες, 8 το απόγευμα έφυγε από το σπίτι, είπε ότι θα πάει μια βόλτα και ότι θα γυρίσει. Επειδή υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας, η κοπέλα του τον έπαιρνε τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο να απαντήσει, οπότε ανησύχησε και δήλωσε την εξαφάνισή του στην Ελληνική Αστυνομία. Τελικά τον βρήκαν 8 το πρωί νεκρό μέσα στο όχημά του».

Συγκλονισμένοι στον Μακεδονικό

Συγκλονισμένος δηλώνει για τον ξαφνικό θάνατο του γνωστού ποδοσφαιριστή, ο γενικός διευθυντής του Μακεδονικού, Γιώργος Παυλάκος.

Ο κ. Παυλάκος αναφέρει πως ήταν συμπαίκτες το 2008 στον Μακεδονικό, και είχε περίπου ένα μήνα που γύρισε ξανά στην ομάδα. «Πριν από ένα μήνα τον πήρα τηλέφωνο και ξεκινήσαμε πάλι τη συνεργασία. Δεν είχε δείξει κάτι με τη συμπεριφορά του. Μέχρι να ενσωματωθεί στην ομάδα, έκανε ατομική προπόνηση, αλλά δεν μας είχε δείξει ή αναφέρει κάτι. Σήμερα μάθαμε τα κακά μαντάτα».

To «αντίο» από την ΠΑΕ Άρης

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ Άρης:

«Καλό ταξίδι, Νίκο Τσουμάνη…
Ο αδόκητος χαμός του Νίκου Τσουμάνη σκόρπισε θλίψη σε όλη την οικογένεια του Συλλόγου μας.
Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο Νίκος Τσουμάνης, που «έφυγε» σε ηλικία 31 ετών, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας τις σεζόν 2013-2014 και 2015-2018.
Καλό ταξίδι, Νίκο… Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…»