Συγκλονιστικές περιγραφές από νέους ανθρώπους, που βίωσαν τα δραματικά γεγονότα στη μοιραία αμαξοστοιχία, μετά την σύγκρουση στα Τέμπη, μεταδόθηκαν χθες το βράδυ στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη στον Alpha.

Οι διασωθέντες περιέγραψαν τις τρομερές στιΣγμές της σύγκρουσης και τον τρόπο με το οποίο κατάφεραν να βγουν από τα βαγόνια μέσα στο σκοτάδι, με μοναδικό φως αυτό, που εκπεμπόταν από τις μπροστινές φωτιές. Τα παιδιά προσπαθούν να βγουν και να φτάσουν δίπλα στο δρόμο, αλλά πατούσαν πάνω σε καιόμενες λαμαρίνες, γλιστρώντας από τα λάδια και το γράσο.

Οι μαρτυρίες των παιδιών που επέζησαν από τη φονική σύγκρουση των τρένων, η αγωνία τους για το αύριο και οι άγνωστοι ήρωες, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό των τραυματισμένων επιβατών, μίλησαν μέσα από την ψυχή τους και έδωσαν με μεγάλο πόνο τις εικόνες, που έζησαν.

Οι νέοι αυτοί άνθρωποι με μετρημένα λόγια και ψυχραιμία μίλησαν για την κατανομή των ευθυνών σε όλα τα επίπεδα και ευχήθηκαν να μην ξανασυμβεί ένα τόσο μεγάλο κακό.

Στην εκπομπή ξετυλίχθηκε και το Κουβάρι των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα,  καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε πως διαχύθηκαν 27 δισ ευρώ όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να γίνουν ουσιαστικά έργα, που θα διασφάλιζαν την ομαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλο το δίκτυο.