Σε νέα κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές και εθελοντικές οργανώσεις για τον εντοπισμό μιας  10χρονης στις Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής, που εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την ανεύρεση της μικρής Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την 10χρονη Ιωάννα Καραχάλιου, που εξαφανίστηκε από τις 18.30 του Σαββάτου, ενώ είχε πάει στη γειτονιά για να πάρει παγωτό.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες, για την εξαφάνιση της ανήλικης και προχώρησε αμέσως στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Ο πατέρας της μικρής Ιωάννας είπε ότι η μικρή βγήκε από το σπίτι για να πάει να πάρει ένα παγωτό από μία πλατεία εκεί κοντά, στην περιοχή Μπόσκιζα, αλλά χάθηκε

Μιλώντας στην τηλεόραση OPEN ανέφερε ότι το παιδί δεν πήγε στο ψιλικατζίδικο που βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία αλλά σε ένα άλλο, λίγο πιο μακριά, στην λεωφόρο Καραμανλή και ακολούθως χάθηκαν τα ίχνη του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αρχές και το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ενώ τόνισε ότι το παιδί για πρώτη φορά απομακρύνθηκε τόσο πολύ από την κατοικία τους. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και η μικρή δεν πήγαινε πουθενά «χωρίς τη μητέρα του».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο θείος του παιδιού, το παιδί ζήτησε από τον παππού της, ο οποίος έμενε ακριβώς δίπλα να πάρει μία σακούλα για να βάλει μέσα τις παντοφλίτσες του και αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

Η Ιωάννα Καραχάλιου έχει μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1.50μ. και είναι αδύνατη. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι παντελόνι με ροζ αστεράκια και άσπρα παπούτσια.Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Το νέο κρούσμα έχει βάλει σε προβληματισμό τις αρχές, που ερευνούν και την υπόθεση της μικρής Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη για το μήπως κρύβεται πίσω από τις εξαφανίσεις κάποια συμμορία απαγωγέων, κάτι που θα εξακριβωθεί αν εντοπιστεί η μυστηριώδης γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά, που είχε απαγάγει το κοριτσάκι έξω από σχολείο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.