Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας γίνονται πιο αυστηρά και οι έλεγχοι εντατικοποιούνται με την εμφάνιση μπλόκων της αστυνομίας σε πολλά σημεία των κεντρικών οδικών αξόνων της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε μικρότερους δρόμους του κέντρου, όπου ισχύουν οι απαγορεύσεις για παράνομη στάθμευση και άλλες προκλητικές παραβάσεις.

Μεταξύ άλλων σημείων οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο το πρωί στην ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Φοίνικα, ζητώντας από τους οδηγούς βεβαιώσεις και δηλώσεις μετακίνησης.

Στην Καλαμαριά παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση από το πρωί έξω από τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ, όπως επίσης και στον πεζόδρομο καθώς είναι αρκετοί αυτοί, που αναθάρρησαν από τις καλές καιρικές συνθήκες και άρχισαν να βγαίνουν  από τα σπίτια.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν καταργήθηκε, αλλά παραμένει σε ισχύ». Το μήνυμα απευθύνεται προς τους παραβάτες οδηγούς, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες του κορονοϊού και τη μειωμένη κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης παρκάρουν ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, οι έλεγχοι στους δρόμους συνεχίζονται κανονικά, ενώ κόβονται κλήσεις και αφαιρούνται πινακίδες από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα σε ράμπες, σε θέσεις ΑμεΑ, σε πεζοδρόμια, σε διαβάσεις πεζών αλλά και στα σημεία που έχουν υποδειχθεί από τον ΟΑΣΘ και εμποδίζουν την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς είμαστε αμείλικτοι. Πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να μην παρκάρουμε ούτε στιγμή σε θέσεις που δημιουργούμε προβλήματα σε εμποδιζόμενα άτομα», συμπλήρωσε ο κ. Δαγκλής απευθυνόμενος, όπως είπε, σε «μια ισχνή μειοψηφία της πόλης».