Η μετακίνηση της ημέρες των εορτών για τη μετάβαση στα σπίτια με το ρεβεγιόν θα γίνεται με αποστολή μηνύματος στο 13033 με τον κωδικό 6, διευκρίνισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Λευτέρης Οικονόμου επισημαίνοντας επίσης σήμερα πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάλεσε τους πολίτες να οπλιστούν με υπομονή και να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Στη συντριπτική πλειοψηφία τηρούνται τα μέτρα, διαπίστωσε ο Λευτέρης Οικονόμου, επικαλούμενος το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώνονται κατά τους ελέγχους που διενεργούνται. Προανήγγειλε πως οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και θα είναι αυστηροί.

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες στο γιορτινό τραπέζι επιτρέπεται να συγκεντρωθούν έως 9 άτομα από δύο οικογένειες, με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους να απευθύνουν συστάσεις για περιορισμένες επαφές στην διάρκεια των εορτών και ρεβεγιόν και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τα ίδια άτομα.

Σε ό,τι αφορά τον εκκλησιασμό των πιστών, αυτός είπε ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και έχοντας κατά νου πως είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στους Ιερούς Ναούς.

Πόσα άτομα θα μπαίνουν στις εκκλησίες

Σχετικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου, την 1η και τις 6 Ιανουαρίου.

Εντός του χώρου λατρείας επιτρέπεται 1 άτομο ανά 15 τ.μ. με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι 25 άτομα, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα. Παράλληλα σημειώνεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.