Ο ήλιος βγήκε από νωρίς σε καθαρό ουρανό, η μέρα Θεού χαρά και πολλοί ήταν αυτοί με παιδιά και κατοικίδια που βγήκαν για βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καλαμαριάς.

Όλοι βγήκαν θέλοντας να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα, έστω και αν το κρύο ήταν τσουχτερό. Έλεγαν χαρακτηριστικά ότι είχε βγει “ήλιος με δόντια”, αλλά τα χοντρά ρούχα και οι μάσκες συνετέλεσαν στο να αποτρέπεται η επικράτηση του ψύχους. Να που μια φορά οι μάσκες ήταν περισσότερο απαραίτητες από ποτέ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η βόλτα συνδυαζόταν με άθληση – κωδικός 6 – και ο κόσμος φαινόταν ότι απολάμβανε το τρέξιμο και τους περιπάτους

Σχεδόν όλοι τηρούσαν τα μέτρα και τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, όπως ήταν οικογένειες με παιδιά, ζευγάρια και μικρές σε αριθμό παρέες.

Δεν έλειψαν βέβαια και αυτοί, κυρίως νεαροί, που είχαν τις μάσκες κάτω από την μύτη ή δεν φορούσαν καθόλου. Μερικοί επιστήμονες ωστόσο φάνηκαν και πάλι ανήσυχοι σε συνδυασμό με το άνοιγμα της αγοράς από αύριο, που θα φέρει νέες εικόνες συνωστισμού.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες αρκετοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν τον κωδικό «6» για να κάνουν βόλτα και στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, κυρίως στην περιοχή του Φλοίσβου.

Από το πρωί της Κυριακής άνθρωποι κάθε ηλικίας φορώντας σκούφο, γάντια, κασκόλ αλλά και μάσκες επέλεξαν να κάνουν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών δεν δίστασαν ακόμα και να κολυμπήσουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας.