Μπορεί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να θεωρείται ελαφρώς γραφική από ορισμένους, αλλά είναι πολλοί αυτές τις μέρες, που προετοιμάζονται για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Ανθοπωλεία, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα με είδη δώρων είναι σε κινητοποίηση, καθώς οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα καλύτερα στους πελάτες τους.

Αρκετοί “Βαλεντίνοι” προσανατολίζονται να κάνουν δώρα χρυσαφικά ή ασημένια κοσμήματα, δίνοντας έμφαση στα χειροποίητα, έστω και πιο φθηνά, αλλά με αισθητικούς συμβολισμούς για τις γυναίκες – συντρόφους τους.

Άλλοι εκδηλώνουν την αγάπη τους με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ενώ  κάποιοι προληπτικοί δεν προσφέρουν αρώματα ως δώρα, γιατί συμβολίζουν χωρισμό, εκτός και αν η κοπέλα δώσει ένα μικρό νόμισμα ως αντίκρυσμα στον δωρητή.

Πολλές γυναίκες επιδίδονται σε προσπάθεια περιποίησης στα κομμωτήρια και στα ινστιτούτα αισθητικής, που κάνουν διάφορες προτάσεις, όπως ότι υπάρχει ένας εύκολος -και ανέξοδος- τρόπος να τιμήσουμε αυτή τη μέρα χωρίς υπερβολές. Με το κόκκινο να είναι ένα χρώμα για ρούχα, εσώρουχα και νύχια…

Οι άνδρες σκέπτονται ότι θα ήταν καλύτερα να έβγαιναν με την σύντροφό τους ή το νέο φλέρτ σε ένα γραφικό ταβερνάκι ή και μπαράκι για φαγητό και ποτό σε ήσυχο χώρο, όπου μπορούν να έλθουν πιο κοντά με βλέμματα και αγγίγματα…