Ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα των ψηφοφόρων συντελείται αυτές τις μέρες με τις δημοσκοπήσεις, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους υποψηφίους στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν έφτανε η “πανσπερμία” των 19 υποψηφίων δημάρχων και των 3.οοο και πλέον υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, αλλά έρχονται και τα γκάλοπ για να κάνουν την όλη εικόνα “αχταρμά”…

 

Βέβαια ως ένα βαθμό είναι θεμιτό το να δίνεται μια διαφορά στον έναν ή στον άλλο υποψήφιο ανάλογο με το μέσο ενημέρωσης και με το ποιος πληρώνει την δημοσκόπηση, αλλά αυτή η αντιφατικότητα και η αλληλοαναίρεση των ποσοστών δείχνουν ότι η αξιοπιστία έχει πάει περίπατο…

Τελευταία είναι η δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll , η οποία δίνει προβάδισμα στον Νίκο Ταχιάο με δεύτερο τον Γιώργο Ορφανό, ο οποίος όμως στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών βγαίνει πρώτος με σαφή διαφορά από τον Νίκο Ταχιάο.

Στην τρίτη θέση ο Κων. Ζέρβας, στην τέταρτη η Κατερίνα  Νοτοπούλου, στην πέμπτη ο Σπύρος Βούγιας και στην έκτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η δημοσκόπηση με τα αποτελέσματα για τον Β΄γύρο, οπότε φαίνεται ότι εκλέγεται ο Γ. Ορφανός

 

Η πιο πρόσφατη για Ταχιάο και Ορφανό

Την πρωτιά στον Νίκο Ταχιάο και την δεύτερη θέση στον Γιώργο Ορφανό δίνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στο ερώτημα «τι έχετε να επιλέξει να ψηφίσετε για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις 26 Μαΐου», η Κατερίνα Νοτοπούλου κατατάσσεται μόλις τέταρτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ταχιάος λαμβάνει ποσοστό 18% έναντι του 16,8% του Γιώργου Ορφανού. Ακολουθούν ο Κώστας Ζέρβας με 12,6% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,4%. Με αναγωγή, τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Ταχιάος: 19,1% Γιώργος Ορφανός: 17,7%, Κώστας Ζέρβας: 13,4% και Κατερίνα Νοτοπούλου: 13,1%.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες προβολής της εκλεκτής του Μαξίμου, φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στην κυρία Νοτοπούλου, τουλάχιστον όπως αυτό αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Opinion Poll.

 

Η προηγούμενη έδινε μεγάλη διαφορά στον Ταχιάο

Σημαντικό προβάδισμα του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, Νίκου Ταχιάου, στην κούρσα για τον δήμο Θεσσαλονίκης διαπιστώνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταχιάος συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,4%, ακολουθούμενος από την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου με 11,7%, τον Γιώργο Ορφανό με 11,5%, τον πρώην νομάρχη και περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη με 9,2% και τον υποστηριζόμενο από το ΚΙΝΑΛ Σπύρο Βούγια με 9%.

Ακολουθεί ο πρώην αντιδήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας με 5,8% και έπονται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3%, ο Χάρης Αηδονόπουλος με 2,6%, ο Μάκης Κυριζίδης με 2,5%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7% και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος με 1,5%. Υπενθυμίζεται ότι ο συνδυασμός του τελευταίου απορρίφθηκε χθες από το  Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται σε ποσοστό πέριξ του 1%.

Στα δίπολα μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του κ. Ταχιάου, ο υποψήφιος της ΝΔ έχει και πάλι προβάδισμα καθώς σε ενδεχόμενη αναμέτρησή του με την Κ. Νοτοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό 50,1% έναντι της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει ποσοστό 21%.

Στο δίπολο Ταχιάου – Ορφανού, έχει προβάσιμα πάλι ο κ. Ταχιάος με ποσοστό 38,7% , έναντι του Γ. Ορφανού που συγκεντρώνει 29,2%.

Σχεδόν η ίδια εικόνα εντοπίζεται και στο δίπολο Ταχιάου – Βούγια με τους υποψηφίους να συγκεντρώνουν αντίστοιχα τα ποσοστά 45,5% – 23,1%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 9 Μαΐου σε δείγμα 855 ψηφοφόρων της Θεσσαλονίκης.

 

Με 17% προηγείται ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ για το δήμο Θεσσαλονίκης  Νίκος Ταχιάος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr. Ακολουθεί με 12,5% ο Γιώργος Ορφανός, ενώ στην τρίτη θέση είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου με 8,5%.

prothesipsifou-768x576

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ακολουθούν οι Παναγιώτης Ψωμιάδης, Σπύρος Βούγιας και Κωνσταντίνος Ζέρβας με 7%, ενώ οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό 16%.
Ο Νίκος Ταχιάος και ο Γιώργος Ορφανός φαίνεται να σταθεροποιούνται στις δυο πρώτες θέσεις.
Ο Γιώργος Ορφανός υπερέχει στις θετικές γνώμες με 43% ενώ στον αντίποδα αρνητική γνώμη για την Κατερίνα Νοτοπούλου έχει το 47% των ερωτηθέντων.