Γενικεύονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών με εξόδους των τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς αρτηριών. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης με συγκεντρώσεις σε πλατείες και έξοδο σε κόμβους.

Στη Θέρμη οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται και  προειδοποιούν με κάθοδο στον κόμβο του αεροδρομίου. Ανάλογες κινήσεις γίνονται από αγρότες στα Κουφάλια και στη Χαλκηδόνα.

Επίσης σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αγρότες της Επανομής, που και αυτοί απειλούν ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ προς τον κόμβο του αεροδρομίου.

Παραμένουν στον κόμβο της Καρδίτσας

Στον κόμβο της Καρδίτσας του κεντρικού οδικού άξονα Θεσσαλίας Ε65 βρίσκονται οι αγρότες από το απόγευμα της Τετάρτης, επιμένοντας στις κινητοποιήσεις, που αναμένεται να κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το karditsalive.gr, παρατεταγμένοι με τα τρακτέρ τους παραμένουν οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα έξω από την Καρδίτσα.

Στο σημείο η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο γίνεται μέσω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Στα σημεία που οδηγούν στον Ε65 εξακολουθούν να υπάρχουν οχήματα της αστυνομίας καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά, καθώς η θερμοκρασία είναι κάτω από πέντε βαθμούς Κελσίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει χαμηλότερα.

 «Θα παραμείνουμε στο δρόμο μέχρι να λυθούν τα προβλήματά μας»

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, στην τοποθέτησή του μπροστά στους αγρότες ανέφερε ότι η κυβέρνηση το απόγευμα χρησιμοποίησε βία και καταστολή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ταμία της ομοσπονδίας αλλά και μία προσαγωγή ενός αγρότη.

«Εμείς», τόνισε ο κ. Τζέλλας, «βγήκαμε να αγωνιστούμε για να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή. Θα παραμείνουμε στο δρόμο μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων και των πλημμυροπαθών». Ανέφερε ότι αύριο στο σημείο θα είναι ακόμα περισσότεροι αγρότες, κάνοντας κάλεσμα να ενισχυθεί η κινητοποίηση και από άλλους φορείς της περιοχής. Το τελευταίο ζήτησε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και γραμματέας του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, κ. Παπαδόπουλος, καταδικάζοντας παράλληλα τη βία από πλευράς των αστυνομικών.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες οι αγρότες να ανέβουν και πάλι με τα πόδια στην Εθνική Οδό.

Παράλληλα, την Πέμπτη αναμένεται οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων να συζητήσουν όλοι μαζί τις επόμενες κινήσεις τους και μία από αυτές είναι να ενισχυθούν τα μπλόκα και στη συνέχεια να θέσουν τα αιτήματά τους που σχετίζονται με την καταστροφή που υπέστησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Λάρισα: Πιο δυνατά μπλόκα διαμηνύουν οι αγρότες

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στη Λάρισα διαμηνύουν πως από Πέμπτη θα υπάρξουν πιο δυνατά και ενεργά μπλόκα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Χρήστος Νικολαΐδης, ενώ η αστυνομία επισημαίνει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στους αγρότες να αποκλείσουν την εθνική Οδό.

Επεισόδια προκλήθηκαν όταν οι αγρότες βρήκαν φραγμό από κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα. Οι αγρότες ζήτησαν να βγουν συμβολικά στη Εθνική Οδό ώστε να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, στο σημείο πραγματοποιήθηκε αρχικά διάλογος μεταξύ των αγροτών και του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας Αγάπιου Χαρακόπουλου, ενώ στη συνέχεια επικράτησε ένταση με χρήση χημικών.