Μεγάλες απώλειες έχει στην Καλαμαριά ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη σε σχέση με τις εκλογές του 2014, καθώς ενίσχυσε την παρουσία της η υποστηριζόμενη από την Νέα Δημοκρατία παράταξη του νέου υποψηφίου Γιάννη Δαρδαμανέλη, παίρνοντας την δεύτερη θέση, ενώ ικανοποιητική είναι και η εμφάνιση του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ του Άρη Τεμεκενίδη, που καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

 

Οι άλλες παρατάξεις πήραν τα αναμενόμενα ποσοστά και προφανώς θα παίξουν ρόλο στη νέα σύνθεση του  δημοτικού συμβουλίου, ανάλογα με τις ισορροπίες,που θα διαμορφωθούν.

Το πλήγμα είναι ισχυρό για τον κ. Μπακογλίδη, ο οποίος κατήλθε ως υποψήφιος για τέταρτη θητεία και θα αναμετρηθεί την Κυριακή με τον κ. Δαρδαμανέλη. Το 2014 είχε συγκεντρώσει ποσοστό 47,67 % την πρώτη Κυριακή, ενώ τώρα πλησιάζει μετά βίας το 36%.

Οι ενδείξεις, βάσει των λεγομένων από τους εκλογείς και οι προβλέψεις δίνουν υπεροχή στον κ. Μπακογλίδη για την προσεχή Κυριακή, αλλά η κοινή γνώμη δεν είναι ικανοποιημένη από την όλη εικόνα της Καλαμαριάς. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπακογλίδης υπέστη το πλήγμα της απώλειας δύναμης εξαιτίας του τέλματος, στο οποίο έχει περιέλθει η Καλαμαριά, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, τις αναπλάσεις και γενικά την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Κερδισμένος φαίνεται ο  Γιάννης Δαρδαμανέλης, που κατάφερε ως ένα βαθμό να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, παρότι υπήρχαν υποψήφιοι του ιδίου χώρου και σε άλλες παρατάξεις, ιδιαίτερα σε αυτήν του νυν δημάρχου.

Ο Άρης Τεμεκενίδης δημιούργησε έναν αξιοπρεπή συνδυασμό με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το πρόγραμμά του σε ευρύτερα στρώματα και να κάνει γνωστές τις αξιόλογες προτάσεις του για την Καλαμαριά σε όλη την κοινωνία. Ήταν αρκετοί αυτοί, που ως τις τελευταίες μέρες δεν τον γνώριζαν, παρότι είχαν ακούσει καλά λόγια. Ο κ. Τεμεκενίδης είναι για πολλούς η επόμενη λύση για την Καλαμαριά, δοθέντος ότι έχει γνώση, είναι σε θέση να συγκροτήσει και να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και να διεκδικήσει με επιτυχία την εκτέλεση έργων και το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για μια καλύτερη Καλαμαριά.

Οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων έχουν αξιοπρεπείς εμφανίσεις και προφανώς θα συμβάλει ο καθένας με τις δυνάμεις του για το καλό της περιοχής.

Θετικό είναι το γεγονός ότι ο υποψήφιος, που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή, καταλαμβάνει μικρό ποσοστό (2,86)και εκλέγει μία έδρα, αν και δεν είναι αμελητέες οι εκατοντάδες ψήφοι,που έλαβε.

 

Τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών:

Δήμος Καλαμαριάς
Τελευταία ενημέρωση 27/5/2019, 17:44
Ενσωμάτωση 58,82 (70 / 119 Εκλογικών τμημάτων)
Εγγεγραμμένοι 32.494

Αποτελέσματα :

Μπακογλίδης Θεοδόσιος  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ποσοστό  35,89, ψήφοι  7.106, έδρες  15

Δαρδαμανέλης Ιωάννης (Γιάννης)  ΓΕΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  ποσοστό 22,70  ψήφοι 4.495 έδρες 9

Τεμεκενίδης Αριστοτέλης (Αρης)  ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ ποσοστό 15,52, ψήφοι 3.072 , έδρες 6

Περσίδης Αβραάμ  Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ποσοστό 8,55, ψήφοι 1.692, έδρες 4

Αρκούδης Δημήτριος  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ, ποσοστό 7,72, ψήφοι 1.528, έδρες 3

Αντωνάκης Βικέντιος  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ποσστό 6,77, ψήφοι 1.340, έδρες 3

Βολτσίδης Θεόδωρος  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ποσοστό 2,86, ψήφοι 566, έδρα 1

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2014

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Δήμος Καλαμαριάς (τελικό)