Μπορεί να υπήρξαν ελλείψεις και απουσίες μελών της εφορευτικής επιτροπής από αρκετά τμήματα σε όλη την χώρα, αλλά η ικανότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε πολλές περιπτώσεις συμπλήρωνε τα κενά και έκανε άψογη την εκλογική διαδικασία, όπως συνέβη σε ένα από τα εκλογικά τμήματα της Καλαμαριάς, όπου όλα κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος σε τμήμα της περιοχής Βότση – Αγ. Παντελεήμονα διηύθυνε την διαδικασία με εξαιρετικό τρόπο, παρότι στην Καλαμαριά η ψηφοφορία γίνεται σε μια αίθουσα για ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, διότι δεν υπάρχουν κοινότητες. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος καθοδηγούσε άψογα τους εκλογείς, τους έδειχνε από που θα πάρουν τα ψηφοδέλτια της κάθε κατηγορίας, με ποια σειρά θα μπουν στο παραβάν και σε ποια κάλπη θα έριχναν τον φάκελο.

Έτσι η διαδικασία προχωρούσε “ρολόϊ” και δεν σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές. Όπως διευκρινίστηκε μάλιστα η καταμέτρηση των ψήφων θα άρχιζε από τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών, οπότε αναμένονταν σχετικά νωρίς τα αποτελέσματα.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ένα περιστατικό σε άλλο εκλογικό κέντρο στην Καλαμαριά, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Σύμφωνα με καταγγελία ενός πολίτη μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο 598, στην οδό Πάτμου, στην περιοχή της Καλαμαριάς, για να ψηφίσει για τις Ευρωεκλογές και αντί να λάβει όλα τα ψηφοδέλτια από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ρωτήθηκε ποιο κόμμα θα ψηφίσει προκειμένου να πάρει μόνο το ψηφοδέλτιο που την ενδιαφέρει.
Όπως διευκρινίστηκε, δεν επρόκειτο για κάποια παρέμβαση, αλλά επειδή τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές είναι δεκάδες, προς διευκόλυνση των πολιτών ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι  και μέλη εφορευτικών επιτροπών έλεγαν σε ηλικιωμένους εκλογείς ότι δεν ήταν απαραίτητο να  φορτωθούν όλο αυτό το υλικό γιατί δεν θα έβρισκαν άκρη.

Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα εμφανίστηκαν μικρές ομάδες οργανωμένων οπαδών, που επιχείρησαν να προκαλέσουν θόρυβο, αλλά η παρουσία τόσο των δικαστικών αντιπροσώπων, όσο και εκπροσώπων παρατάξεων ηρέμησε τα πνεύματα.