«Πολύ παράξενες» χαρακτηρίζει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εξηγώντας πως εννοεί «το χαοτικό εκλογικό σύστημα, τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό υποψηφίων, την προκλητική σπατάλη “μαύρου” χρήματος και την προσπάθεια επιρροής των δημοσκοπήσεων».

Ο κ. Βούγιας καταθέτοντας για τρίτη φορά υποψηφιότητα, μετά τις προσπάθειες διεκδίκησης του κεντρικού δήμου το 1998 και το 2002, αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και ποια είναι η βασική διαφορά του από τους Κατερίνα Νοτοπούλου και Νίκο Ταχιάο, τους οποίους χαρακτηρίζει κομματικούς, παρά το γεγονός ότι και η δική του παράταξη έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού.

«Είναι προφανές ότι θα έφτανα έως το τέλος, ανεξαρτήτως της στήριξης κάποιου κόμματος», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει: «Ένας υποψήφιος που εξαρτά την κάθοδό του από κομματικό χρίσμα είναι υποχρεωμένος να στηρίζει κάθε κομματική απόφαση, ενώ ένας ανεξάρτητος προτάσσει πάντοτε τα θέματα της πόλης».

Ερωτηθείς εάν θα αποδεχτεί το ντιμπέιτ που ζήτησε ο ανθυποψήφιος του, Πέτρος Λεκάκης, με τον οποίο κινούνται στον ίδιο πολιτικά χώρο, απάντησε πως ανυπομονεί να συμμετάσχει σε όλους τους δημόσιους διαλόγους που θα οργανωθούν θεσμικά. «Αντιλαμβάνομαι την πολιτική ανασφάλεια που τον διακατέχει λόγω των σταθερά δυσμενών για εκείνον δημοσκοπικών ευρημάτων, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να χάνω πολύτιμο χρόνο για να του απαντήσω», λέει χαρακτηριστικά.

Για την ουσία των θεμάτων

Συμπληρώνει πως είναι προσωπική του επιλογή να κρατά χαμηλούς τόνους στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, «όχι από αδυναμία, αλλά από επιθυμία να επικεντρωθεί η συζήτηση στην ουσία των θεμάτων της πόλης». Παράλληλα, εκφράζει την εκτίμηση πως η παράταξη του «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» είναι «πολύ κοντά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης σε όλες τις δημοσκοπήσεις» και τονίζει πως «εάν συμβεί αυτό, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες νίκης».

Όραμά του για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης είναι να αφήσει ως δήμαρχος παρακαταθήκη την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης, στην παλιά παραλία, και καλεί τους νέους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν διότι αισθάνεται «καινούργιος, έμπειρος και δυνατός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ