Σήμερα στις 8.00 το βράδυ πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ με ομιλητή  τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμαριάς, Άρη Τεμεκενίδη στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο Καλαμαριάς).

Οι Καλαμαριώτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του συνδυασμού, που αποτελεί την μεγάλη λύση για να ξαναγίνει η Καλαμαριά ο πρώτος δήμος σε υποδομές και ποιότητα ζωής σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την παράταξη, που συνδυάζει τα έμπειρα στελέχη με τους τεχνοκράτες και τη νέα γενιά, σε τρόπο ώστε να προκύπτει μια ισχυρή δυναμική,που μπορεί να αποτελέσει την “επόμενη μέρα” για την Καλαμαριά στη νέα εποχή της ανάπτυξης, ύστερα από πολλά χρόνια απραξίας και τέλματος.

Ούτως ή άλλως ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Τεμεκενίδης θεωρείται αναμφισβήτητα ένα πρόσωπο με επιστημονικό κύρος, με εμπειρία στα δημόσια πράγματα και στα δημοτικά ζητήματα, με κατάρτιση και γνώση στους τομείς, που συγκροτούν την συνολική λύση για την πόλη και εν τέλει ο άνθρωπος, που έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ο επόμενος δήμαρχος Καλαμαριάς. Το διαπιστώνουν οι πολίτες και ιδιαίτερα η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων του κεντροαριστερού χώρου, που ναι μεν εκτιμούν ως άνθρωπο τον νυν δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, αλλά βλέπουν ότι για πολλά χρόνια η Καλαμαριά έμεινε σε τέλμα.

Ούτε ένα σημαντικό έργο στον κυκλοφοριακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, ούτε μια αξιόλογη ανάπλαση, ούτε μια φροντίδα για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, ούτε μια κίνηση για την αναβάθμιση της παραλιακής λεωφόρου Ν.  Πλαστήρα και το ζωντάνεμα των εκεί επιχειρήσεων, ούτε μια παρέμβαση κατά της αυθαιρεσίας και της παρανομίας σε δρόμους και πεζοδρόμια, ούτε μια αποτελεσματική πρωτοβουλία για να λειτουργήσουν οι μισοξηλωμένες παιδικές χαρές.

Μπορεί κανείς να απαριθμήσει και άλλες παραλείψεις, που μπορεί να οφείλονται σε αδράνεια, σε αδυναμία των μηχανισμών υλοποίησης, σε μη εφαρμογή σοβαρής διεκδικητικής τακτικής και σε άλλα πολλά.

Τώρα όμως ανατέλλει μια νέα εποχή για την Καλαμαριά.

Ο Άρης Τεμεκενίδης και οι συνεργάτες του έχουν επεξεργαστεί και συγκροτήσει ένα σφιχτό σχέδιο δράσεων, που αποτελείται από έξι συν έναν πυλώνες και αφορούν:

  • Την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου.
  • Την δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου και την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων.
  • Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας.
  • Την λήψη μέτρων κοινωνικής πολιτικής για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτική συγκοινωνία, δημοτική αστυνομία κτλ.
  • Την υλοποίηση έργων για τοπικές αναπλάσεις, παιδικές χαρές, ηλεκτροφωτισμό και ψηφιακή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.
  • Τη ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού και την δημιουργία νέας Δημοτικής Βιλιοθήκης.
  • Την τουριστική ανάπτυξη με αξιοποίηση της φυσικής θέσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης δράσεις για όλες τις συνοικίες και τις γειτονιές της Καλαμαριάς, μετά από μελέτη των προβλημάτων σε Φοίνικα, Καραμπουρνάκι, Άγιο Ιωάννη (επέκταση), Βότση – Κηφισιά, Βυζάντιο – Αγ. Παντελεήμονα, Νέα Κρήνη, Εμπορικό Κέντρο Καλαμαριάς και Αρετσού – Κουρί – Κατιρλί.

Περισσότερα στις 8.00 το βράδυ σήμερα, Πέμπτη, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο)