Μεγάλη απήχηση βρίσκει στην κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης η υποψηφιότητα του αστυνομικού Δημήτρη Βουσκίδη για δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΡΩΤΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ του Χάρη Αηδονόπουλου, όπως φαίνεται από τις καθημερινές εκφράσεις υποστήριξης προς το πρόσωπό του, αλλά και από τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο Δημήτρης Βουσκίδης τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο, όσο και εκτός υπηρεσίας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας με πράξεις αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, κάτι που συνέβαλε στο να αναδειχτεί το 2016 “Θεσσαλονικιός της χρονιάς” σε διαγωνισμό, που είχε διοργανώσει γνωστός ενημερωτικός ιστότοπος της Θεσσαλονίκης καταγράφοντας τις ψήφους χιλιάδων αναγνωστών, ενώ παλιότερα είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης γιατί είχε συλλάβει δύο κακοποιούς, που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Κασσάνδρας.

 

Ο Δημ. Βουσκίδης σε συνέντευξή του στην T.V. 100 και στην Μαρία Αναγνωστίδου

 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για δημοτικός σύμβουλος  ο κ. Βουσκίδης, με μακρά υπηρεσία στην Άμεση Δράση είχε δώσει δείγματα του χαρακτήρα του τονίζοντας:

“Θέλω να προσφέρω και με άλλους τρόπους στην πόλη που εργάζομαι και αγαπώ όσο καμία άλλη. Εάν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και με εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο τότε θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας, να βελτιωθεί η εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τόσο στο κυκλοφοριακό, όσο και στην διευκόλυνση της κίνησης συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες και να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους με σεβασμό στο καθαρό περιβάλλον και στις αξίες μιας πολιτισμένης κοινωνίας.”

Ο Δημήτρης Βουσκίδης είναι ο άνθρωπος που το καλοκαίρι του 2016 στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής έσωσε από βέβαιο πνιγμό την σύζυγο του Ρώσου προξένου, η οποία ζητούσε βοήθεια μέσα από την θάλασσα, κουνώντας απελπισμένα τα χέρια της.

Ο ίδιος αστυνομικός πριν από 14 χρόνια είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε συλλάβει δύο κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Αναλυτικά το «βιογραφικό» του Δημήτρη Βουσκίδη

Ο Δημήτρης Βουσκίδης είναι αστυνομικός. Υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2016 ο 49χρονος αστυνομικός προέβη σε μια πράξη τόλμης σώζοντας τη ζωή μιας γυναίκας. Όντας εκτός υπηρεσίας και ενώ απολάμβανε τη θάλασσα από την παραλία διαπίστωσε ότι μια γυναίκα στο βάθος της θάλασσας αντιμετώπιζε πρόβλημα και κουνούσε έντονα τα χέρια της. Χωρίς να χάσει χρόνο έπεσε στο νερό και την ανέσυρε στη στεριά. Για αρκετή ώρα προσπαθούσε να τη συνεφέρει παρέχοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Τελικώς τα κατάφερε. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων η γυναίκα που έσωσε ήταν η σύζυγος του Ρώσου προξένου στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος αστυνομικός πριν από 14 χρόνια είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε συλλάβει δύο κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Την Κυριακή ο Δημήτρης Βουσκίδης οργανώνει εκδήλωση με την κεντρική του ομιλία στο ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα  αναπτύξει τις απόψεις του για το πώς θα ήθελε να λειτουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης με προτάσεις πάνω σε κοινωνικά προβλήματα και σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Εδώ η πρόσκληση: