Με την βεβαιότητα ότι υπάρχουν δυνάμεις και συγκροτημένα σχέδια, που μπορούν να αλλάξουν την Καλαμαριά και να την βγάλουν από το τέλμα των τελευταίων χρόνων,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Τεμεκενίδης, επικεφαλής του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ,  έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου στον πεζόδρομο της Κομνηνών.

 

Ο Άρης Τεμεκενίδης στην ομιλία του στα εγκαίνια

 

Ο Άρης Τεμεκενίδης με πειστικό τρόπο, με επιχειρήματα και προτάσεις χωρίς μεγάλες υποσχέσεις και προεκλογικές κραυγές, έδωσε επιγραμματικά τις προτεραιότητες του συνδυασμού του, που βασίζονται σε έξι συν έναν άξονες, υποστηρίζοντας ότι αν οι ιδέες είναι υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές τότε με την διαρκή διεκδίκηση και την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα, που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Καλαμαριάς και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των κατοίκων.

Επίσης μίλησε για αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση με αναδιατάξεις για καλύτερη απόδοση των εργαζομένων, αναφέροντας ως παράδειγμα τον τομέα της καθαριότητας, όπου μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα, έστω και χωρίς μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού.

Ο κ. Τεμεκενίδης απαρίθμησε τους τομείς δράσεων σημειώνοντας τα βασικά στοιχεία του σχεδίου, όπως είναι η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, η ανάπλαση του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα και η απόδοσή του στην κοινωνία με τη μορφή ενός υπερτοπικού πάρκου με δράσεις πολιτισμού και αναψυχής, η ανακαίνιση και αξιοποίηση του Κυβερνείου, η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, όπως του γυμνασίου και λυκείου στην επέκταση της Καλαμαριάς, η βελτίωση των υποδομών στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων, η λήψη κοινωνικής μέριμνας για τις ευάλωτες ομάδες, η δημιουργία δημοτικού οδοντιατρείου και άλλες επιμέρους δράσεις. ,

 

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στον πεζόδρομο της Κομνηνών

 

Πριν από τα εγκαίνια τελέστηκε αγιασμός από ιερέα της μητρόπολης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης, ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνομίλησαν με τους πολίτες, που είχαν κατακλύσει το τμήμα του πεζοδρόμου της Κομνηνών.