Στον Σταυρό Θεσσαλονίκης γράφεται σήμερα το απόγευμα (Κυριακή) ο τραγικός επίλογος του άδικου θανάτου του άξιου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας μας Νεκτάριου Σαμαρά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα.

Στις 5.00 το απόγευμα θα τελεστεί στον Σταυρό η κηδεία του Νεκτάριου μέσα σε ατμόσφαιρα θλίψης από τα μέλη της οικογένειάς του, τους συναδέλφους του και τους φίλους του.

Ο αντισμήναρχος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδινε επί δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο πριν δύο μήνες . Ήταν έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Για την απώλεια του Νεκτάριου Σαμαρά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας:

“Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 και ώρα 10:00, υπέκυψε στα τραύματά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, ο Αντισμήναρχος (Ιπτάμενος) Ν. Σ. 48 ετών, έγγαμος και πατέρας τεσσάρων (4) παιδιών, ύστερα από δίμηνη νοσηλεία κατόπιν τροχαίου ατυχήματος.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.”

Συγκινητικές αναρτήσεις από την αδελφή και φίλους του

Πλήθος αναρτήσεων με έκφραση οδύνης υπάρχουν στα κοινωνικά δίκτυα από φίλους του Νεκτάριου.
Η Αδελφή του Νανά έγραψε:
“Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη, που δίνετε στον αδελφό μου να φωτίζει τον δρόμο του σε αυτό το ταξίδι. Ας μας προστατεύει όλους μας από τον ουρανό, όπως έκανε πάντα”.
Ο προσωπικός του φίλος
Στην ιστοσελίδα της Λέσβου lesvosnews.net ο συμπατριώτης του και προσωπικός του φίλος δημοσιογράφος Νεκτάριος Βακάλης γράφει: «Μόλις πληροφορήθηκα για το θάνατο του συνονόματου συμπατριώτη μου, σμήναρχου Νεκτάριου Σαμάρα, ο οποίος ήταν πολυβραβευμένος (και διεθνώς στους 5 καλύτερους) πιλότος της πολεμικής μας αεροπορίας.Ο μόλις 48χρονος Νεκτάριος έδωσε άνιση μάχη για τη ζωή του, το τελευταίο διάστημα. αλλά σήμερα, θα συνεχίσει να “μάχεται” στους ουρανούς, εκεί που πάντα άνηκε… Καλό αγνάντεμα στα από δω και από κει παράλια, και έχε μας πάντα στο νου σου…Νεκτάριος Βακάλης»
Η δικηγόρος Σοφία Κατσίνα έγραψε:
“Οι καλοι ..φεύγουν νωρίς ..Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο …Νεκτάριε …
Ήταν ένας   από τους 5 καλύτερους πιλότους πολεμικής αεροπορίας στον κόσμο … Άνθρωπος ..και πολύ ευαίσθητος χαρακτήρας Ας σε υποδεχθεί ο Ταξιάρχης που τόσο αγαπούσες … Δεν έχω λόγια”.