Βεγγαλικά, κροτίδες, εκτοξευτήρες ρουκετών, χαλκούνια, σαϊτες και άλλα αυτοσχέδια εκρηκτικά αποτελούν κάθε χρόνο τα “όπλα” με τα οποία χάνουν την ζωή τους, ακρωτηριάζονται η υφίστανται σοβαρές βλάβες στην όραση δεκάδες άτομα στη χώρα μας.

 

Τον βαρύ απολογισμό δεν αποφύγαμε και φέτος, καθώς τα «εκρηκτικά» πασχαλινά είχαν ως συνέπεια να πέσει νεκρός, στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας ένας 55χρονος εικονολήπτης – δημοσιογράφος,να είναι  σοβαρά τραυματισμένη μια 8χρονη, από «αδέσποτη» σφαίρα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, δύο 14χρονοι να ακρωτηριαστούν στην Κω και την Αίγινα και ένας 30χρονος να τραυματιστεί στην Κάλυμνο.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία προχωρά σε κατασχέσεις χιλιάδων εκρηκτικών τις παραμονές του Πάσχα, εντούτοις το “μπάχαλο” κυριαρχεί και τα βάρβαρα έθιμα γενικεύονται σε όλη την χώρα, για να υποδηλώσουν -υποτίθεται- το κλίμα της έντασης και του συγκλονισμού, που επικράτησε κατά την ώρα της Ανάστασης του Χριστού.

Σαϊτιές θανάτου στην Καλαμάτα

Το πιο τραγικό συμβάν του φετινού Πάσχα καταγράφηκε στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια του εντυπωσιακού, μα επικίνδυνου, εθίμου του σαϊτοπόλεμου. Ήταν λίγο μετά τις 20:00 όταν πηγές του iefimerida από την Καλαμάτα ανέφεραν έναν σοβαρό τραυματισμό άνδρα στον σαϊτοπόλεμο. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.

«Δεν υπάρχει πιο επίσημη και πιο δυσάρεστη ενημέρωση. Ο άνθρωπος είναι νεκρός. Δέχθηκε τραύμα στο κρανίο, στον εγκέφαλο ουσιαστικά» είπε, συγκλονισμένος, ο κ. Μπέζος.

Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο νεκρός είναι ο Κώστας Θεοδωρακάκης, επί χρόνια «εργάτης» των Μέσων Ενημέρωσης. Ήταν παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών, διατηρούσε ραδιοφωνικό σταθμό και ιστοσελίδα, ενώ συχνά, στα μεγάλα γεγονότα της Μεσσηνίας, έπιανε ο ίδιος την κάμερα και εργαζόταν ως οπερατέρ.

Κατά την 25ετή πορεία του στα Μέσα Ενημέρωσης είχε εργαστεί και για τον πανελλαδικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Με σκοπό να καλύψει τα γεγονότα, ο Κώστας Θεοδωρακάκης μετέβη στο σημείο όπου γύρω στις 19:40 της Κυριακής του Πάσχα ξεκίνησε ο σαϊτοπόλεμος. Τίποτα στην αρχή δεν προμήνυε την τραγωδία, με δεκάδες από τους επισκέπτες να ανεβάζουν βίντεο με τους σαϊτομάχους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Βιντεοσκόπησε τον θάνατό του!

Ο άτυχος εικονολήπτης – δημοσιογράφος, όπως προκύπτει, μετέδιδε ζωντανά βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο στο Facebook.

Στο συγκλονιστικό βίντεο -και συγκεκριμένα μετά το 18ο λεπτό και κοντά στο 19ο- εμφανίζεται ένας από τους σαϊτομάχους (αριστερά), να ρίχνει στο έδαφος, όπως συνηθίζεται, μια «χρησιμοποιημένη» σαΐτα.

Η μοιραία σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρικάκη μετά το 18:50: Η σαΐτα, ωστόσο, με το που αγγίζει το έδαφος, φαίνεται σαν να εκρήγνυται και να εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον άτυχο Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος δέχεται το πλήγμα και πέφτει κάτω.

Υπενθυμίζεται ότι και το Πάσχα του 2015 είχαν σκοτωθεί δυο νεαροί στην Καλαμάτα, όταν τα εκρηκτικά τους έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Συγκλονιστικός τραυματισμός 8χρονης στη Βοιωτία

Λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, μια ακόμα είδηση έμελλε να μονοπωλήσει την επικαιρότητα.

Πρόκειται για τον τραυματισμό ενός 8χρονου κοριτσιού, το οποίο δέχθηκε πλήγμα από όπλο, στο κεφάλι, την ώρα που βρισκόταν, αμέριμνο, στην αυλή του σπιτιού του, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπαιζε με συνομηλίκους της στην αυλή και ξαφνικά έπεσε αναίσθητη στο έδαφος.

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση -Η σφαίρα «σφηνώθηκε» στο κρανίο
Συγγενείς της, πανικόβλητοι, τη μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, αποφασίστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Εκεί οι γιατροί την υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, ενώ γύρω στις 20:30 της Κυριακής του Πάσχα, εισήχθη στο χειρουργείο για να της αφαιρέσουν τη σφαίρα που είχε σφηνωθεί στο κρανίο.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί από γλέντι
Από τις καταθέσεις που συλλέγει η αστυνομία, προκύπτει ότι εκείνη την ώρα της Κυριακής του Πάσχα βρισκόταν σε εξέλιξη γλέντι σε κοντινό σημείο.

Ενας από τους μάρτυρες υποστήριξε ότι το γλέντι ήταν σε γειτονικό χωριό, από το οποίο ακούγονταν πυροβολισμοί.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δεν είχαν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις για το συμβάν.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς.

 

Και δύο 14χρονοι με ακρωτηριασμούς

 

Σοβαρά τραυματίστηκαν στα χέρια δύο παιδιά 14 ετών κατά τους εορτασμούς της Ανάστασης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Και στις δύο περιπτώσεις, σε Κω και Αίγινα, οι κροτίδες εξερράγησαν στα χέρια των δύο παιδιών, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα δάχτυλά τους. Οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση συγκόλλησης και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματά της.

Ο 14χρονος που τραυματίστηκε στην Κω, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του νησιού, κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθεί στο Παίδων. Αντίστοιχα και στην Αίγινα, μετά τις πρώτες βοήθειες στο νησί, ο 14χρονος μεταφέρθηκε στην Αττική με πλωτό του Λιμενικού. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται ένας 30χρονος από την Κάλυμνο με εγκαύματα.

Πηγή: iefimerida.gr