Ο Γιώργος Ποζίδης, ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ανθρώπους του αθλητισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Θεσσαλονίκη, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 65 χρόνων ενώ έτρωγε σε ταβέρνα της Επανομής.
Πολλοί Θεσσαλονικείς, τόσο από τον χώρο του αθλητισμού, όσο και από αυτόν της καλλιτεχνικής ζωής εκφράζουν θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Γιώργου Ποζίδη, ο οποίος διατηρούσε νυχτερινά κέντρα και είχε εξαιρετικές σχέσεις με τραγουδιστές και άλλους δημιουργούς.
Είχε συμμετάσχει σε επιχειρηματικά σχήματα στην “Πύλη Αξιού”, στο STAGE και τελευταία στη ΡΕΜΒΗ της Νέας Κρήνης, ενώ παλιότερα είχε ασχοληθεί και με την εμπορία πολυτελών αυτοκινήτων στην έκθεση “Golden car” στην οδό Κων. Καραμανλή.
Στον κόσμο της νύχτας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και προσηνής, σύχναζε και σε άλλα μαγαζιά εκτός των δικών του και χαιρετούσε φίλους και γνωστούς πάντα με το χαμόγελο.
Στη Θεσσαλονίκη είχε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με όλους, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στους έλκοντες την καταγωγή από τον Πόντο.
Με καλλιτέχνες και αθλητές σε φιλικές συντροφιές. Εδώ Με Βασίλη Καρρά και Πέτρο Γαλακτόπουλο
Η Μελίνα Ασλανίδου, συγκλονισμένη από τον ξαφνικό χαμό του, ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία και έγραψε στη λεζάντα της: “Γιωρικα μου πουλοπομ πως να σ αποχαιρετήσω? Τι λόγια να πω για την ανθρωπιά σου τεμετερον πουλιμ πουλιμ… Σπαραζει η ψυχή μου… Κική μου τι να πω? Κορίτσι μου, παιδιά αγαπημένα δεν τολμώ να πω κουράγιο αφού ούτε εγώ ή ίδια δεν το πιστεύω… Σ ευχαριστώ πατέρα μου για όλα όσα μου έμαθες κυρίως να είμαι καλός άνθρωπος. Σ ευχαριστώ σ ευχαριστώ… Καλό ταξίδι και εκεί πάνω ψηλά με τον Χρύσανθο και τον Γωγο θα στήσετε ποντιακό μεγάλο γλέντι είμαι σίγουρη για αυτό… Θα μας λείψεις…”
Η φωτογραφία, που ανέβασε η αγαπημένη φίλη του Γιώργου Ποζίδη Μελίνα Ασλανίδου
Ο Γιώργος Λϋρας, σύζυγος της Πέγκυς Ζήνα, συντετριμμένος και εκείνος από τον χαμό του, ανέβασε ένα βίντεο όπου απεικονίζεται ο Γιώργος Ποζίδης να κρατά στα χέρια του την κόρη του ζευγαριού, την Ηλέκτρα η οποία έκανε ακροβατικά στα χέρια του. Δείτε το βίντεο παρακάτω…
Πύρρος Δήμας: Αντίο Γίγαντα
Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας αποχαιρετά τον Γιώργο Ποζίδη, τον «Πόντιο γίγαντα», που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 63 ετών.
«Αντίο Πόντιε γίγαντα, δίδαξες πάλη στο ταπί και στη ζωή. Ο θάνατος όμως δεν παλεύεται…», έγραψε στο facebook ο Πύρρος Δήμας, για την απώλεια του Θεσσαλονικιού Ολυμπιονίκη και πατέρα τριών παιδιών.
Θλίψη εκφράζουν και Ποντιακά σωματεία, ιδιαίτερα της Καλαμαριάς, όπου o Γιώργος είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις.
Πως συνέβη το μοιραίο στην Επανομή
Ο Γιώργος Ποζίδης ο οποίος είχε ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984 καθώς έφτασε μέχρι την εξάδα, έτρωγε σε μία ταβέρνα στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης μαζί με φίλους όταν ξαφνικά άρχισε να νιώθει έντονη δυσφορία. Πριν καν προλάβουν οι φίλοι του τι τού συνέβαινε, σωριαζόταν κάτω χάνοντας τις αισθήσεις του. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ όμως όταν έφτασε ήταν ήδη πολύ αργά αφού η καρδιά του είχε ήδη σταματήσει να χτυπά.
Ο «τίμιος γίγαντας» όπως τον αποκαλούσαν γεννήθηκε το 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και είχε ασχοληθεί από πολύ νέος με τον αθλητισμό. Είχε βγεί 6ος Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984 ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1983), δεύτερος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.
Ο Γιώργος Ποζίδης όταν αποφάσισε να μπει στο χώρο του αθλητισμού είχε στο μυαλό του την πυχμαχία. Μπήκε τυχαία στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ και άρχισε να ασχολείται με το άθλημα των δυνατών. Το «φλερτ» κράτησε λίγο εξαιτίας του προπονητή της πάλης, Στέφανου Ιωαννίδη. Βλέπετε, μάγευε το νεαρό Ποζίδη στις προπονήσεις των παλαιστών. Έτσι ξεκίνησε μια πλούσια σε διακρίσεις καριέρα για τον αθλητή από την Μαυροπηγή Κοζάνης, που πήγε στη Θεσσαλονίκη για τις εξετάσεις των ΤΕΦΑΑ.
Όπως θυμάται τις επιτυχίες του, έτσι και δεν μπορεί να ξεχάσει την απογοήτευση που ένιωσε το 1984 στο Λος Άντελες όταν έχασε το Ολυμπιακό μετάλλιο.
Στα ΤΕΦΑΑ δίδαξε και ως καθηγητής, θεωρία και μεθοδική της πάλης, ενώ ως προπονητής μετείχε σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1996).
Διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης.
Είχε δύο γιούς, το Θεόδωρο και το Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.
ΠΗΓΗ metrosport.gr