Σοκ και θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 61 του χρόνια.

 

Την είδηση του θανάτου του Θέμου Αναστασιάδη δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη. Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε το βράδυ μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο» έγραψε στις εννέα και μισή το βράδυ η εφημερίδα, εκδότης της οποίας ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης.

«Τον Θέμο μας που δεν θα είναι πια κοντά μας, συμπαραστάτης σε χαρές και λύπες, στήριγμα στα ξενύχτια και τις αγωνίες μας, ενεργά συμμέτοχο και με αδιάλειπτη ψυχική κατάθεση στο κυνήγι της είδησης και της δημοσιογραφικής αποκάλυψης» συμπληρώνει το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με το δημιοσίευμα – αφιέρωμα στον εκδότη, ο Θέμος Αναστασσιάδης πάλεψε γενναία με τον καρκίνο εδώ και ενάμιση χρόνο, «αντιμετωπίζοντας θαρραλέα και με αξιοπρέπεια το άδικο χτύπημα της μοίρας ως μαχητής που έδωσε αγώνες σε όλη του τη ζωή».

«Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Θέμος σε όλους μας, στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε αλλά κυρίως στην αγαπημένη του οικογένεια. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ακόμα και τις δυσκολότερες, ήταν παρών στην εφημερίδα, τόσο με τα διεισδυτικά του κείμενα όσο και με τις εμπνευσμένες συμβουλές προς τους συνεργάτες του. Για μας είναι κομμάτι της ζωής μας» αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

«Στο καλό Θέμο. Με συντριβή σε αποχαιρετούμε. Θα σε θυμόμαστε για πάντα» καταλήγει το Πρώτο Θέμα.

Ο Βαγγέλης Περρής, ο οποίος συνεργάζονταν με τον Θέμο επί χρόνια στην εκπομπή ΟΛΑ του ANT1, δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με μαύρο φόντο γράφοντας «Σαν ψέμα». Μέσω των social media, πολλοί άνθρωποι, συνάδελφοί του και άνθρωποι που δούλεψαν μαζί του, σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν.

 

Έβαλε την δική του σφραγίδα

Ο Θέμος Αναστασιάδης έβαλε την δική του σφραγίδα στην ελληνική δημοσιογραφία τις τελευταίες δεκαετίες, καθιερώνοντας το έξυπνο και αιχμηρό χιούμορ στις στήλες εφημερίδων, όπως ήταν ο “Οφις” στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η “Μαύρη Τρύπα” στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Επίσης με την ίδια επιτυχία κατάφερε να “περάσει” το χιούμορ και την σάτιρα στις τηλεοπτικές εκπομπές, αρχικά από τον ALPHA και αργότερα στον ΑΝΤ1, μέχρι τα τελευταία χρόνια. Η πλευρά αυτή του έξυπνου σχολιασμού βρήκε πολλούς μιμητές, αλλά δεν κατάφερε κανένας να φτάσει στη σπιρτάδα του Θέμου.

Αλλά και στον τομέα της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας ο Θέμος έχει προσφέρει πολλά, τόσο με τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του, όσο και με τον νέο αέρα που έφερε στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, δίνοντας βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δεκάδες δημοσιογράφους.

Μπορεί ορισμένες φορές με το χιούμορ του και με τις όποιες εκφραστικές ακρότητες να ενοχλούσε μερικούς, αλλά σίγουρα η πέννα του και οι έξυπνες πλάκες του θα μας λείψουν.