Στα 124 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Το ένα τρίτο περίπου των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει σχέση με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών, καθώς πολλά συνδέονται με τους γάμους που έχουν μετατραπεί σε εστίες του ιού.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους δύο γάμους σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη προέκυψαν συνολικά 90 κρούσματα. Σήμερα σημειώθηκαν επτά νέα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη και έφτασαν τα 29 συνολικά.

Παράλληλα, 6 από τα κρούσματα αφορούν τους γιατρούς από τη Λάρισα, κάποιοι από τους οποίους είχαν επιστρέψει από διακοπές.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

Δεκαπέντε (15) κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, εννέα (9) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

Είκοσι δύο (22) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής

Είκοσι δύο (22) στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του ΓΝΘ «Γεννηματάς», δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους. Άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ένα (1) στην Αρκαδία.
Ένα (1) στη Δράμα.

Δύο (2) στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Δεκαοκτώ (18) στον Εβρο, όλα συνδεόμενα με τον γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Δύο (2) στην Ημαθία.

Οκτώ (8) στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre.

Οκτώ (8) στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική, και ένα είναι στενή επαφή τους.

Εξι (6) στη Μαγνησία, από τα οποία τα τέσσερα συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβικείου στον Βόλο και το ένα συνδέεται με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Ενα (1) στην Πιερία.
Ενα (1) στην Καστοριά.
Ενα (1) στην Κέρκυρα.
Δύο (2) στην Κοζάνη.
Ενα (1) στις Κυκλάδες.
Ενα (1) στην Πέλλα.
Δύο (2) στη Χαλκιδική.
Ενα (1) στα Χανιά.