Ο καρδιοπαθής το φορά στο χέρι του και αυτό  παρακολουθεί την κατάσταση της καρδιάς του και δίνει προειδοποίηση για πιθανό έμφραγμα δύο ώρες πριν συμβεί!

 

Η καρδιολόγος Βαρβάρα Καραγκιοζάκη διε

υθύνουσα σύμβουλος της BL Nanobiomed

 

Βιοαισθητήρας σε σχήμα ρολογιού αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα μέσα για την προστασία της υγείας των ανθρώπων και ειδικότερα από τον κίνδυνο εμφραγμάτων, χάρη στα επιτεύγματα της νανοτεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής.

Η δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, καρδιόλόγος, διευθύνουσα σύμβουλος της BL Nanobiomed, αναφέρθηκε στους διάφορους τύπους νανοϋλικών, νανοσωματιδίων που κατασκευάζει η εταιρεία της.

Τα νανοσωματίδια αυτά λόγω του μικρού τους μεγέθους μπορούν να περάσουν τους βιολογικούς φραγμούς του ανθρώπου και να απελευθερώσουν φάρμακα ή φυσικά συστατικά  π.χ αντιοξειδωτικά με βαθμιαίο και ελεγχόμενο τρόπο για μέγιστη αποτελεσματικότητα .

Για παράδειγμα  αντιγηραντικές κρέμες προσώπου που φέρουν νανοσυστήματα μεταφοράς , βιταμινών στο χόριο και προκαλούν ανάπλαση του κολλαγόνου..

Η κ Καραγκιοζάκη αναφέρθηκε και σε μια ακόμη επαναστατική καινοτομία έγκαιρης προειδοποίησης πιθανού εμφράγματος. Ο καρδιοπαθής φορά στο χέρι του ένα ειδικό ρολόι με αισθητήρες που παρακολουθεί την κατάσταση της καρδιάς του και προειδοποιεί για πιθανό έμφραγμα δύο ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί!

www.drkaragiozaki.com