Κορωνοπάρτι στην Αθήνα, συνωστισμοί έξω από καφέ και μπαρ take away  στη Θεσσαλονίκη μαζί με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων συνθέτουν την εικόνα της αγωνίας για το που βαδίζουμε με την  αμείωτη διασπορά του κορωνοϊού.

Τα στέκια στη Θεσσαλονίκη είχαν και πάλι κίνηση Παρασκευή και Σάββατο ενώ για ακόμη μία φορά “βούλιαξαν” από κόσμο κεντρικές πλατείες της Αθήνας με χιλιάδες νέους να συγκεντρώνονται χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ούτε να φορούν μάσκες.

Ειδικότερα το βράδυ του Σαββάτου παρατηρήθηκε συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, στου Ψυρρή και στο Περιστέρι.

Στην Κυψέλη μάλιστα θύμιζε… απόκριες, καθώς είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων.

Τα ξημερώματα παρατηρήθηκε ένταση στα στενά της Κυψέλης, με άτομα να φωνάζουν και να πετάνε βομβίδες κρότου λάμψης στους δρόμους.

Την εμφάνιση τους έκαναν στο Instagram και βίντεο από άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου εκεί στήθηκε ακόμη ένα αυτοσχέδιο πάρτι αυτή τη φορά με μουσική από τα αυτοκίνητα.

Νεαροί έβαλαν στην διαπασών τη μουσική από τα ηχεία των αυτοκινήτων τους με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν δεκάδες άτομα στο σημείο, χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Συχνό φαινόμενο στην Κυψέλη

Προβληματισμένοι είναι και οι γείτονες στην περιοχή της Κυψέλης, καθώς τα κορωνοπάρτι έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η ειδική μονάδα της αστυνομίας για την επιτήρηση των υγειονομικών μέτρων βρέθηκε χτες στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συνωστισμός.

Η ειδική, νέα ομάδα ΟΔΟΣ της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης των Συναθροίσεων, φρουρεί την πλατεία Βαρνάβα προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, οι νεαροί φαίνεται να παίζουν ένα ιδιαίτερο κρυφτό με τους αστυνομικούς, αφού μετέφεραν το πάρτι τους σε άλλο σημείο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το κέντρο της Αθήνας «βράζει» από κρούσματα, οι εισαγωγές παραμένουν στα ύψη, προκαλώντας ασφυξία στα νοσοκομεία.

Συγκεντρώσεις αρνητών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα Κυριακή 18 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Για τις 12 το μεσημέρι, με πρωτοβουλία μελών του πατριωτικού- εθνικιστικού χώρου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης ενάντια στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων προγραμματίζει συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου και μηχανοκίνητη πορεία. Ζητά τη συνέχιση των εικαστικών μαθημάτων στα δημόσια σχολεία.