Πέραν της αναμενόμενης δίωξης του πατέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο θα ερευνηθεί αν συντρέχουν και άλλοι λόγοι στην θανατηφόρο εγκατάλειψη του παιδιού.-

Μια σοκαριστική, όσο και περίεργη υπόθεση με τον θάνατο ενός βρέφους 5,5 μηνών μέσα στο αυτοκίνητο του “ξεχασιάρη” πατέρα του απασχολεί τις αστυνομικές αρχές της Άρτας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα στην Άρτα, ένας γονιός «ξέχασε» επί τρεις ώρες το μόλις 5,5 μηνών βρέφος του στο αυτοκίνητο, με συνέπεια το μωρό να πεθάνει αβοήθητο. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην Άρτα και το μωράκι φέρεται να είχε μαρτυρικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, αργά το απόγευμα ενημέρωσαν το 100 από το νοσοκομείο της Άρτας ότι ένα ζευγάρι Ελλήνων τους πήγε ένα κορίτσι 5,5 μηνών νεκρό.

Οι γονείς φέρονται να είναι σε σοκ και νοσηλεύονται. Όπως πρόλαβαν να πουν στους αστυνομικούς, έφυγε η μάνα για δουλειά πρώτα, μετά ο πατέρας πήρε το παιδί να το πάει στο βρεφικό σταθμό αλλά το ξέχασε στο ΙΧ.

Ώρες αργότερα, η μητέρα τηλεφώνησε στον σύζυγό της και τον ρώτησε «Πού είναι το παιδί; Ήρθα να το πάρω και δεν είναι εδώ».

Εκεί ο πατέρας διαπίστωσε ότι… ξέχασε το παιδί μέσα στο σταθμευμένο όχημα, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Όταν διαπίστωσε την απουσία του έσπευσε στο αυτοκίνητο, όμως το μωρό δεν είχε τις αισθήσεις του. Αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Ωστόσο οι αρχές θα ερευνήσουν περαιτέρω το τι ακριβώς συνέβη και πέραν της αναμενόμενης δίωξης του πατέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο θα ασχοληθούν με το αν συντρέχουν και άλλοι λόγοι στην θανατηφόρο εγκατάλειψη του παιδιού, διότι δεν είναι απολύτως πιστευτή η άποψη ότι ο πατέρας “ξέχασε” το μωράκι στο αυτοκίνητο.