Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Προσοτσάνης Δράμας από την ανθρωποκτονία με θύμα μια 60χρονη γυναίκα και δράστη τον σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο 65χρονος δράστης και αυτόχειρας σκότωσε την άτυχη γυναίκα με καραμπίνα μέσα στο σπίτι τους, πιθανότατα μετά από έντονους διαπληκτισμούς.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σαλόνι με τραύματα στο στήθος, ενώ ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο και έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως από τις έρευνες στο σπίτι εντοπίστηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία ο γυναικοκτόνος και αυτόχειρας κατείχε νόμιμα.

 Υπήρχε αίτηση διαζυγίου από την γυναίκα

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν υπήρχε κάποιο καταγεγραμμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή κάποια καταγγελία, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το διαζύγιο μετά την αίτηση που είχε κατατεθεί από την πλευρά της γυναίκας.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι η σύζυγος ήθελε να φύγει από το σπίτι, στο οποίο έμενε μαζί με τον δράστη, παρότι ήταν σε διάσταση. Αυτός θεωρείται και ο λόγος για τον οποιο ο 65χρονος έφτασε σε αυτή την ακραία αντίδραση.

Ένα στοιχείο που δείχνει προσχεδιασμό της γυναικοκτονίας είναι το γεγονός ότι ο δράστης και αυτόχειρας είχε επισκεφθεί χθες τις δύο του κόρες, σαν να ήθελε να τις αποχαιρετήσει.

Σοκαρίστηκε η κόρη μπροστά στο οικτρό θέαμα

Η μία κόρη του ζευγαριού ήταν, πάντως, που σήμερα ανησύχησε, καθώς η μητέρα της δεν πήγε το πρωί στο σπίτι της, ως συνήθως, για να φυλάξει τα εγγόνια της και δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Μετέβη αμέσως στο σπίτι των γονιών της και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ., η οποία και κατέφθασε, αντικρίζοντας τους δύο νεκρούς και το όπλο του εγκλήματος.

Ο 64χρονος γυναικοκτόνος ήταν γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης στην περιοχή, διατηρώντας επιχειρήσεις τόσο στο χωριό του όσο και στην πόλη της Δράμας μπαρ, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια. Το ζευγάρι είχε παιδιά και εγγόνια.

Η αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία. Οι ακριβείς απαντήσεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης στις δύο σορούς.