Για την κατηγορία, που αφορά τον βιασμό η ποινή που προβλέπεται στο Βέλγιο είναι από πέντε έως 10 χρόνια, αναφέρουν νομικοί των Βρυξελλών, διευκρινίζοντας όμως ότι η ποινή που θα επιβληθεί αν ο Αλέξης Γεωργούλης κριθεί ένοχος θα εκτιθεί κανονικά.

Ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης, που δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Ελένη Χρονοπούλου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωκοινοβούλιο, για βιασμό και κακοποίηση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας για τη χρονική διάρκεια της υπόθεσης, χαρακτήρισε «υπερβολική» την χρονική διάρκεια της έρευνας της βελγικής δικαιοσύνης και την απέδωσε προφανώς σε «δυσλειτουργία της βελγικής εισαγγελίας».

«Η Μέτσολα έλαβε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Γεωργούλη, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και την ανακοίνωσε ως είχε υποχρέωση πριν από την επόμενη συνεδρίαση», ανέφερε στη συνέχεια.

Επανερχόμενος στο θέμα της χρονικής διάρκειας της έρευνας και ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δεν πιστεύει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να αποτέλεσε αιτία για τη μεγάλη καθυστέρηση.

Από δω και πέρα προβλέπεται εισήγηση της ειδικής επιτροπής του ΕυωπαΪκού κοινοβουλίου προς την ολομέλεια για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Αν γίνει δεκτή η άρση τότε η εισαγγελία θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Γεωργούλη, εφόσον τα αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και προφυλάκιση μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Για τις δηλώσεις της Τσαπανίδου

Σχολιάζοντας την δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, ότι το κόμμα της είχε απευθυνθεί στις Αρχές των Βρυξελλών για να ρωτήσει αν υπήρχε κάποιο θέμα με τον κ. Γεωργούλη, όταν είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες, ο Κορογιαννάκης είπε «πως αυτό δε θα μπορούσε να γίνει καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις και όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη δεν δίνονται πληροφορίες».

Αναφορικά με το θέμα των ποινών, είπε πως η βαρύτερη κατηγορία αφορά τον βιασμό και η ποινή που προβλέπεται στο Βέλγιο είναι από 5 έως 10 χρόνια, διευκρινίζοντας όμως ότι η ποινή που θα επιβληθεί αν ο κ. Γεωργούλης κριθεί ένοχος θα εκτιθεί κανονικά.