* Στη Σάμο η σύλληψη με ένταλμα της εισαγγελίας Αθηνών και κάτω από άκρα μυστικότητα .-

* Ασκήθηκε ποινική δίωξη με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα, που δεν έχουν παραγραφεί.-

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται o 38χρονος προπονητής της ιστιοπλοίας που κατηγορείται από την προ δεκαετίας 11χρονη πρωταθλήτρια ότι την βίασε.

Η σύλληψη του 38χρονου προπονητή έγινε με ένταλμα που εξέδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση μετά και τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου έλαβε κάτω από άκρα μυστικότητα καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της.

Ακολούθως οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος σε βάρος του προπονητή, καθώς τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο προπονητής δεν έχουν παραγραφεί.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για: βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο προπονητής αναμένεται σήμερα το βράδυ στις 09.00 μ.μ. να μεταχθεί συνοδεία αστυνομικών από τη Σάμο στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Το πρωί στις 08.30 θα είναι στο λιμάνι και αμέσως θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

Ο προπονητής, που νωρίτερα ζήτησε να μιλήσει χωρίς να κρύψει το όνομα και την φωτογραφία του στο protothema.gr, έδειξε μεν να έχει συνειδητοποιήσει ότι κινδυνεύει να πάει για πολλά χρόνια φυλακή, από την άλλη όμως επιχείρησε να «ξεπλύνει» την αδιανόητη πράξη του, ρίχνοντας τις ευθύνες στην ανήλικη αθλήτρια και στη μητέρα της,

Αρχικά είπε ότι η ανήλικη δεν ήταν 11 χρονών αλλά μεγαλύτερη και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της ήθελε αυτή την σχέση με την προοπτική ότι θα ακολουθούσε γάμος.

O 38χρονος προπονητής επέμεινε ότι υπήρχε «σχέση» με προοπτική γάμου και ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ με εκφράσεις που προκαλούν την κοινή λογική, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η οικογένεια της πρωταθλήτριας τον πλησίασε για τα λεφτά και ότι μέχρι πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ο ίδιος ήθελε να παντρευτεί την κοπέλα, αλλά τώρα πια δεν τη θέλει.