Στη σύλληψη δύο αστυνομικών σχετικά με τις καταγγελίες 19χρονης για βιασμό της στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας προχώρησε η Αστυνομία, ενώ παράλληλα αρχίζει πειθαρχική διαδικασία και αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δύο συλληφθέντες. 

Η 19χρονη εξετάστηκε από την ιατροδικαστή, κ. Μαριανού, η οποία διαπίστωσε ίχνη βιασμού στην κοπέλα.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στην καταγγελία της η κοπέλα, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στα αποδυτήρια αστυνομικού τμήματος, την ώρα που οι δύο νεαροί αστυνομικοί είχαν τελειώσει τη βάρδια τους και είχαν πάει να βάλουν πολιτικά ρούχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων έχει παραγγελθεί η εξέταση της 19χρονης και από ειδικό ψυχολόγο  προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχολογική της κατάσταση.

Αμέσως μετά την καταγγελία της 19χρονης στις 12 Οκτωβρίου ότι βιάστηκε από τους δυο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ξεκίνησε έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και σημειώνει πως, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εδώ η ανάρτηση του υπουργού:

Τάκης Θεοδωρικάκος
@theodorikakosp
Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας.

 

Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρονται να υποστήριξαν πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε βιασμός στο τμήμα.

Ανέφεραν πως η κοπέλα τους προσέγγισε ενώ έκαναν υπηρεσία στην πλατεία Ομονοίας και τους ζητούσε πληροφορίες σχετικά με την εργατική νομοθεσία, καθώς όπως φέρεται να είπε, εργαζόταν σε επιχείρηση στην περιοχή του Ψυρρή, χωρίς να είναι ασφαλισμένη και ήθελε να μάθει αν είχε κάποια συνέπεια η ίδια σε περίπτωση ελέγχου.

Εν συνεχεία οι αστυνομικοί πήγαν στο τμήμα Ομονοίας για να ενημερώσουν για 10-12 συμβάντα τα οποία επιλήφθηκαν κατά την διάρκεια της βάρδιας τους και «η κοπέλα εμφανίστηκε εκεί και ξεκίνησαν να συζητούν». Μάλιστα όπως φέρονται να υποστήριξαν «η 19χρονη εμφανίσθηκε μόνη της στο τμήμα και έκλεισε ραντεβού με έναν από αυτούς μετά τη βάρδια του» .

Ο αστυνομικός μάλιστα φέρεται να συνάντησε την κοπέλα μετά την μια τη νύχτα και αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία του, στην περιοχή Θυμαράκια και πήγαν βόλτα με το αυτοκίνητό του.

«Το τι ακολούθησε το γνωρίζουν οι δυο τους και ήταν απολύτως συναινετικό» φέρονται να υποστήριξαν και σε καμία περίπτωση, όπως φέρονται να είπαν «δεν υπήρξε βιασμός».

Αυτό φέρονται να υποστήριξαν, προκύπτει πως δεν εισήλθε στο εσωτερικό του τμήματος η 19χρονη και για αυτό ζήτησαν να ελεγχθούν οι κάμερες από το κλειστό κύκλωμα στο τμήμα και τις κάμερες παρακείμενων κτιρίων.