Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο αναμένεται να παραπεμφθεί και να δικαστεί σήμερα, εκτός αν λάβει προθεσμία 48 ωρών, ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος, που εμφανίστηκε οικειοθελώς νωρίτερα στο  Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ο Παναγιωτόπουλος αναμενόταν να περάσει την νύχτα στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του μια 23χρονη η οποία καταγγέλλει ότι ο παρουσιαστής ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με ερωτικές της στιγμές.

Ο παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε από το πρωί για τη σύλληψή του παρουσιάστηκε οικοθελώς στην Αστυνομία. Έφυγε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στους Νέους Επιβάτες στις 2.30 το μεσημέρι και κατευθύνθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του.

Η σύλληψή του – που τελικά εξελίχθηκε σε παράδοση – ήταν αναπόφευκτη, τόσο λόγω της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του μια φερομένη ως παθούσα, όσο και διότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση με την οποία ζητούσε να εξεταστεί αν υπάρχουν και άλλα ροζ βίντεο, πέραν αυτών για τα οποία είχε γίνει καταγγελία.

Η εκδοχή για αδίκημα – κακούργημα

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα αύριο, Πέμπτη, και στη συνέχεια να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν είναι γνωστό αν είναι δυνατόν να του απαγγελθεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αυτό μπορεί να συμβεί μόνον αν αποδειχτεί ότι από την παράνομη δραστηριότητα είχε οικονομικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει πως οι πράξεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά συνιστούν κακούργημα. Αν, δηλαδή, με βάση παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις, κριθεί πως η βλάβη που υπέστη η κοπέλα που υπέβαλε τη μήνυση είναι διαρκής και δεν εξαρτάται από το κέρδος που είχε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τη δημοσίευση των «ροζ» βίντεο στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας διεξάγουν έρευνα για υλικό στα σπίτια του, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για τη συγκεκριμένη ή άλλες ανάλογες υποθέσεις.

Παραδόθηκε πριν κινηθεί διαδικασία σύλληψης

Προηγήθηκε μήνυση πρώην ερωτικής του συντρόφου για βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο, όπως καταγγέλλεται, είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Ο παρουσιαστής έφθασε στο αστυνομικό μέγαρο συνοδεία δικηγόρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη νέα αυτή καταγγελία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο έδωσε στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και τα λινκ που παραπέμπουν στα βίντεο που έχει ανεβάσει παρά τη θέλησή της ο παρουσιαστής στο διαδίκτυο.

Η καταγγελία της κοπέλας αφορά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της, αδίκημα που είναι διαρκές και επισύρει αυτόφωρη διαδικασία.

Εικασίες για το τι μπορεί να ισχυριστεί

Ο παρουσιαστής από την αρχή είχε ισχυριστεί ότι μετάνοιωσε και ζήτησε συγγνώμη, προσθέτοντας μέσω του δικηγόρου του ότι επιθυμεί να βοηθήσει τις αρχές στην έρευνά τους. Ωστόσο σεν αποκλείεται να ισχυριστεί ότι στο διαδίκτυο γίνεται τεράστια διακίνηση πορνογραφικού υλικού από δεκάδες ιστότοπους, κάτι για το οποίο οι αρχές δεν κάνουν τίποτα, ακόμη και σε περιπτώσεις εμφάνισης ανηλίκων σε τέτοια βίντεο.

Εικάζεται από νομικούς κύκλους ότι μπορεί να αναφέρει ότι αυτή η ελευθεριότητα πιθανόν να είχε αφεθεί ανεξέλεγκτη και να μην παρέπεμπε σε αξιόποινη πράξη, διότι τότε θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί δεκάδες άτομα, που προβάλλουν πορνογραφικό υλικό μέσω του διαδικτύου.

Εκεί, που τα πράγματα εμφανίζονται δύσκολα για τον Παναγιωτόπουλο είναι το τι θα πει για την διακίνηση υλικού με πρώην ερωτικές συντρόφους του, που δεν μπορεί να μην γνώριζε ότι τις εκθέτει σε δημόσια θέα, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα.

Τ. Θεοδωρικάκος: Σύλληψη λόγω της νέας μήνυσης

Τη σύλληψη του Παναγιωτόπουλου προανήγγειλε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την παρουσία του σε αγώνα παλαιμάχων της Αστυνομικης Διεύθυνσης Αττικης με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερς: «Ο αρχηγός της αστυνομίας με ενημέρωσε πως επίκειται η σύλληψη του Παναγιωτόπουλου, καθώς προηγήθηκε μήνυση από άλλη κοπέλα και είναι πλέον καταζητούμενος. Η προηγούμενη δεν είχε καταθέσει μήνυση. Θα συλληφθεί το πολύ σε δυο ώρες για όσα έχει κάνει».