Την προφυλάκιση των τριών από τους έξι ανήλικους συλληφθέντες για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους στο Ίλιον, διέταξαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά τις απολογίες τους.

Ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας. Ωστόσο οι εξηγήσεις που έδωσαν δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα ανηλίκων και οδηγούνται στη φυλακή.

Οι υπόλοιποι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία, συναινώντας στην κράτηση τους για μια επιπλέον ημέρα και θα απολογηθούν την Τρίτη.

Τον βασάνιζαν με αντικείμενα

Σοκαριστική είναι η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο 15χρονος που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού με αντικείμενα από συμμαθητές του στα δυτικά προάστια της Αθήνας.

«Με χτύπησαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, στη συνέχεια με θώπευσαν και κάποιοι από αυτούς με ακούμπησαν με τα δάχτυλά τους. Εκείνη τη στιγμή κάλυψαν το πρόσωπό μου με μαξιλάρι για να μη φωνάζω και ακουστώ, ενώ τους έλεγα να σταματήσουν. Έπειτα πήραν ένα σκουπόξυλο, μου κατέβασαν το παντελόνι και…. Μόλις τελείωσαν, έμεινα λίγο μαζί τους μέχρι να ηρεμήσω και στη συνέχεια έφυγα. Τις επόμενες μέρες στο σχολείο, ο ΠΔ με αποκάλεσε ξ….», είπε ο 15χρονος.

Οι συνολικά οκτώ δράστες (δύο δεν έχουν συλληφθεί, αλλά έχουν ταυτοποιηθεί) φέρονται να βίαζαν τον συμμαθητή τους με διάφορα αντικείμενα (και όχι οι ίδιοι), σε κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο στη γειτονιά τους, κοντά στα σπίτια τους.

Από τους έξι συλληφθέντες, οι πέντε είναι Έλληνες και ο άλλος Αλβανός, ενώ το θύμα είναι αλβανικής καταγωγής. Οι φερόμενοι ανήλικοι δράστες ήταν παρέα τόσο από το σχολείο όσο και από τη γειτονιά στην οποία διαμένουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποτρόπαια πράξη έγινε πάνω από τέσσερις φορές σε διάστημα ενός μήνα.