Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκε ένας 25χρονος από τη Χρυσούπολη, που συνελήφθη  σήμερα το πρωί από τις αστυνομικές αρχές με την κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου στις 16 Σεπτεμβρίου έξω από την επιχείρηση κοπής και επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργαζόταν στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου Καβάλας.

Ο συλληφθείς, που ήταν πρώην συνάδελφος του θύματος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να ομολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι θεωρούσε τον 52χρονο ως υπαίτιο για τη την απόλυση του από τη δουλειά και ότι στο παρελθόν του είχε ασκήσει bullying.

Ο 25χρονος αναμένεται  να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας και να του απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου στο οποίο εργαζόταν ο 52χρονος, και όταν εκείνος έφτασε στο χώρο δουλειάς του τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές είχαν στρέψει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης στο στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του 52χρονου θύματος.

Συνάδελφος του 25χρονου κατηγορούμενου για το έγκλημα, τονίζει πως στην πραγματικότητα δεν υπήρξε απόλυση. Ο νεαρός παραιτήθηκε και έπιασε δουλειά σε άλλη επιχείρηση στην Καβάλα. Τη μέρα της δολοφονίας ήταν ανήσυχος και αναρωτιόταν ποιος μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλο κακό. Ποιος θα μπορούσε να σκοτώσει και να αφήσει ορφανά δύο παιδιά, έλεγε παίζοντας θέατρο.

To θρίλερ με τη δολοφονία του 52χρονου στην Καβάλα, έλυσαν οι κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει τον δράστη να έρχεται και να φεύγει από το σημείο της εκτέλεσης. Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, τον προσήγαγαν και λίγες ώρες μετά, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.