Καθώς όλα κάνουν τον κύκλο της σε αυτή τη ζωή, έτσι συμβαίνει και με τις περιουσίες των πλουσίων, που άλλοτε βρίσκονται στην ακμή και άλλοτε βγαίνουν προς πώληση, όπως γίνεται τώρα με το τεράστιο κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Πελοπόννησο, στο Μετόχι Αργολίδας, απέναντι από την Ύδρα, το οποίο πωλείται έναντι 30 εκ. ευρώ.

Όπως γράφει το Dark Room του newmoneypΠρόκειται για ένα ακίνητο επιφάνειας 1.332 στρεμμάτων, κοντά στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Γαλατά. Έτσι, «βλέπει» στην Ύδρα, ενώ απέχει περίπου 20 λεπτά από την Ερμιόνη.

Πρόκειται για το μοναδικής ομορφιάς κτήμα του στην Πελοπόννησο, με την υπέροχη βίλα, που είναι χτισμένη πολύ κοντά στη θάλασσα.

Ένας επίγειος παράδεισος, που λάτρευε ο 81χρονος σήμερα Δημήτρης Κοντομηνάς, αν και τον επισκεπτόταν σπάνια τα τελευταία χρόνια, φτιαγμένος με μεράκι και αγάπη, όπως άλλωστε όλα τα σπίτια-καταφύγιά του, με πρώτο και καλύτερο το περίφημο κτήμα της Βαρυμπόμπης, όπου το 2018 τελέστηκε ο γάμος του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ.

Ο πολυάσχολος επιχειρηματίας προτιμούσε τις διακοπές και τις λιγοστές ώρες ξεκούρασης να τις απολαμβάνει στη θαλαμηγό του «Quintessa», με την οποία έφτανε αρόδο στην Πελοπόννησο, και με το tender σκάφος του επισκεπτόταν το αγαπημένο του σπίτι, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί από τη Ρούλα Κορομηλά έως την Ελένη Μενεγάκη.

Αν και, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν από γνωστούς μεσίτες, το ακίνητο στην Πελοπόννησο ήταν υποθηκευμένο στις τράπεζες, τελικά βρέθηκε ο τρόπος να βγει προς πώληση από τους Christie’s International Real Estate.

 

Το σπίτι, το οποίο είναι χτισμένο τη δεκαετία του ’50, βρίσκεται στη χερσόνησο και λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο παραλίες του κτήματος, η μία με άσπρη άμμο και η άλλη με βότσαλο, υλικά που με ειδικά φορτία είχε μεταφέρει ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον επίγειο παράδεισό του όταν έκανε ανακαίνιση, το 2012.

Μάλιστα, στα σχέδιά του φημολογείται ότι ήταν η κατασκευή μαρίνας, η οποία όμως δεν χτίστηκε ποτέ λόγω των αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής. Τα κτίσματα στην παραλία και ένας ξεχωριστός ξενώνας προσφέρουν συνολικά εννέα υπνοδωμάτια, συνολικού εμβαδού 916 τ.μ. Αλλα οικήματα έχουν χώρο για το προσωπικό και για τους εργάτες του κτήματος.

Στο κτήμα έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και πολλά άλλα, ενώ διαθέτει μονοπάτια και είναι πλήρως περιφραγμένο.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο που παρέχεται στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίες:
Η βίλα του κτήματος είναι επιφάνειας 260 τετραγωνικών, με βοηθητικούς χώρους 86 τμ.

Η δεύτερη κατοικία είναι 85 τμ., με βοηθητικούς χώρους 43 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η τρίτη κατοικία είναι 81 τμ. με βοηθητικούς χώρους 191 τετραγωνικών. Τέλος, η τέταρτη κατοικία είναι 153 τμ., με 15 τμ. βοηθητικούς χώρους.

Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια από τα οικήματα να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.

Η ιδιοκτησία, με τιμή πώλησης τα 30 εκατ.ευρώ, έχει απόλυτη αυτονομία, με δικές της πηγές νερού και γεωτρήσεις.