Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και τουλάχιστον έξι τραυματίες, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλαταμώνα όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέπεσε σε δύο ΙΧ.

Τοι δυστύχημα συνέβη στη 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην ΠΑ.ΘΕ. στην έξοδο της σήραγγας, στο ύψος του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγικός απολογισμός είναι ένας νεκρός, νεαρός 19 ετών, τρεις σοβαρά τραυματίες και τρεις πιο ελαφρά. Τα δύο ΙΧ ήταν σταθμευμένα στην ΛΕΑ και στη συνέχεια έπεσε επάνω τους το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Επί τόπου έσπευσαν ΕΚΑΒ, αστυνομία και Πυροσβεστική.

Aσθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τρεις ελαφρά τραυματίες στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και τους άλλους δυο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ένας σοβαρά τραυματίας διακομίστηκε στο νονοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το larissanet στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν αρκετά άτομα (77), τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιό τους με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Το λεωφορείο βγαίνοντας από το τούνελ του Πλαταμώνα έπεσε πάνω στα δύο Ι.Χ., που ήταν σταθμευμένα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΑΕ) με επιβάτες επτά νεαρούς συνολικά, οι οποίοι τραυματίστηκαν και ο ένας εξέπνευσε.

Ως προς τα αίτια εικάζεται ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν πρόλαβε να δει τα δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα αντικανονικά στο δρόμο, είτε γιατί οι νεαροί σταμάτησαν για κάποια συνεννόηση, είτε γιατί είχε υποστεί ζημιά κάποιο αυτοκίνητο.