Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων συμμορφώθηκαν με τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων και του συνωστισμού με μαζώξεις στα τραπέζια του Πάσχα, κάτι που φαίνεται και από τον πολύ μικρό των παραβασεων, που σημειώθηκαν, δηλαδή μόνο 11.

Σε μια μόνο συνοικία και συγκεκριμένα στο Κορδελιό κάποιοι ακράτητοι γλεντζέδες  «έσπασαν» την καραντίνα, σχημάτισαν κύκλο, πιάστηκαν χέρι-χέρι και το έριξαν στο χορό, «στήνοντας» ένα κανονικό ποντιακό γλέντι. Από τα γύρω μπαλκόνια, οι κάτοικοι κατέγραφαν το γλέντι, με φωτογραφίες και βίντεο, που έφτασαν στα μέσα ενημέρωσης.

Φαίνεται πως τα μηνύματα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλία και των υπευθύνων του υπουργείου Υγείας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας σχετικά με τον κοροναϊό δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Και ναι μεν η εικόνα αυτή έφερε διάθεση γλεντιού σε αρκετούς της συγκεκριμένης παρέας, υπήρξαν όμως και πολλοί κάτοικοι, που δυσφόρησαν έχοντας επίγνωση των κινδύνων και διατυπώνοντας την άποψη ότι αν κάναμε όλοι το ίδιο η καραντίνα θα κρατούσε όλο το καλοκαίρι. Διερωτήθηκαν μάλιστα αν η όλη φασαρία υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας και αν ναι γιατί δεν υπήρξαν κυρώσεις.

Ανάλογα τολμήματα έγιναν και από άλλες παρέες σε μπαλκόνια και αυλές άλλων περιοχών, όπου με επιπόλαιο τρόπο μαζεύτηκαν αρκετά άτομα, βάζοντας μουσική στη διαπασών μέχρι αργά το απόγευμα και μην υπολογίζοντας τους γείτονες, που δεν ήθελαν να ακούν τοιούτου επιπέδου άσματα, επιζητώντας ηρεμία.