Οι διαφορετικές ερμηνείες δικαστών και ενόρκων ως προς την σκοπιμότητα των ποινών, αλλά και ο νόμος (άρθρο 497 παράγραφος 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) συνετέλεσαν ώστε να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή της ποινής των 12 ετών ο Δημήτρης Λιγνάδης. 

Οι διαφορετικές απόψεις δικαστών, ενόρκων και εισαγγελέα φάνηκαν και κατά το στάδιο επιμέτρησης της ποινής.

Ο εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη δώδεκα ετών για κάθε μια από τις δύο πράξεις. Η έδρα κατά πλειοψηφία αποφάσισε δέκα έτη για τον ένα βιασμό και πέντε έτη για τον άλλον, με μέλη της σύνθεσης που μειοψήφησαν να ζητούν μικρότερες ποινές.
Τελικά, κατά συγχώνευση η τελική ποινή διαμορφώθηκε στα δώδεκα έτη κάθειρξη.  Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης από τον εισαγγελέα για την απόφαση, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Λιγνάδης, αλλά είναι κάτι, που το δρομολογούν και οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.

Ζητάει και τα ρέστα με μηνύσεις ο Λιγνάδης 

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της δίκης, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διαβιβάζει στην Εισαγγελία τις μηνύσεις που έχει υποβάλει ο Δημήτρης Λιγνάδης σε βάρος των καταγγελλόντων και άλλων μαρτύρων, τους οποίους κατηγορεί για ψευδή κατάθεση.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε η Εισαγγελία να διερευνήσει εάν έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του καταγγέλλοντα Δ. σε εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του.

Τέλος, αποφασίστηκε να μην αποδοθούν στον Δημήτρη Λιγνάδη κατασχεθέντα αντικείμενα, όπως το κινητό τηλέφωνο και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ αφαίρεσε το χρόνο της προφυλάκισης του κατηγορούμενου από την ποινή που του επέβαλε.

Αλ. Κούγιας: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ η αποφυλάκιση

Ο Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεση η αποφυλάκισή του σκηνοθέτη-ηθοποιού.

Ο γνωστός ποινικολόγος αφού επαναλαμβάνει την άποψή του ότι ο καταδικασμένος πρωτόδικα για δύο βιασμούς ηθοποιός είναι «αθώος», κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις που εξέδωσε σχετικά με την απόφαση της αποφυλάκισης, θυμίζοντας όμως ότι αυτή βασίζεται σε… δικό του νόμο!

Πρόκειται, όπως αναφέρει, «για το άρθρο 497 παράγραφος 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τον οποίο μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε», βάσει του οποίου ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το εφετείο.

Ο Αλέξης Κούγιας επίσης στην ανακοίνωση τα βάζει με τους ενόρκους, τα ΜΜΕ, θυμίζει ότι έχουν περάσει επτά χρόνια από το τελευταίο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης του, ενώ καταλήγει ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τους δικαστές.