– Επόπτης δημόσιας υγείας είπε σε διασωληνωμένη: “Υπόγραψε και φύγε…” – Έφυγε τελικά και από την ζωή.-

– Ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, ενώ χρειαζόταν οξυγόνο και έφυγε: «Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω”, είπε ο Ν. Καπραβέλος.-

“Σαρώνει” ο κορωνοϊός, έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων, γίνονται διασωληνώσεις σε απλά κρεβάτια, φεύγουν από την ζωή δεκάδες άνθρωποι καθημερινά, αλλά μερικοί δεν αλλάζουν μυαλά.

Μία μετά την άλλη έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις νέων ανθρώπων, που πεθαίνουν από κορωνοϊό, αλλά οι αγύρτες επιμένουν να αμφισβητούν την επιστήμη και το έσχατο μέσο σωτηρίας, που είναι το εμβόλιο.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση, φοβούμενη προφανώς το πολιτικό κόστος, παίρνει ημίμετρα, μετρώντας την αξία της ανθρώπινης ζωής με τα τετραγωνικά μέτρα στα σούπερ μάρκετ ή αυξάνοντας τα rapid test για ανεμβολίαστους. Αλλού, όπως στην Ολλανδία, οι κυβερνήσεις τολμούν, επιβάλλοντας lockdown και χρονικούς περιορισμούς στη λειτουργία κααταστημάτων.

Εδώ η κατάσταση οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, αλλά τα μέτρα λαμβάνονται με το σταγονόμετρο.

Μ. Παγώνη – Ν. Καπραβέλος: Είμαστε σε πόλεμο

«Είμαστε σε πόλεμο» τόνισε σήμερα, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη, ενώ ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για διασωληνώσεις ρεκόρ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη τόνισε, «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά. Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους, τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε, δε διαχωριζόμαστε, πρέπει να φύγει η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

«Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει»

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ζήτησε και πάλι εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σαν να μη φοράνε μάσκα» επισήμανε.

Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους

Για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία έκανε λόγο  ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. Επισήμανε ότι τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές ρεκόρ, ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς.

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά». «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη (…) Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε» προειδοποίησε.

Υπάρχει παραβατικότητα από ηθικούς αυτουργούς

«Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» κατήγγειλε.

Έχουμε, πρόσθεσε, ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό. Πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και μιλούν για δολοφόνους.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε μάλιστα ότι χθες στο Παπανικολάου ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, ενώ χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα. «Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω . Προφανώς είχε άκουσε κάποιες ‘συμβουλές’» σχολίασε.

Επόπτης υγείας σε 51χρονη αρνήτρια: Υπόγραψε και φύγε…

Μια απίστευτη υπόθεση με 51χρονη που κατέληξε την περασμένη Τετάρτη από κορωνοϊό, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορωνοϊού και του εμβολίου και όταν οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι πρέπει να τη διασωληνώσουν, σύμφωνα με την εκπομπή «ΤLIVE» του Alpha, επικοινώνησε μέσω διαδικτύου με επόπτη δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε αναστολή και εκείνος την προέτρεψε να μη διασωληνωθεί και να καλέσει την αστυνομία.

Ο διάλογος της αρνήτριας με τον επόπτη Δημόσιας Υγείας

51χρονη: Θέλουν να με διασωληνώσουν. Με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Επόπτης Δημόσιας Υγείας: Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Κάλεσε την αστυνομία.
51χρονη: Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ να μιλήσω.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος επόπτης δημόσιας υγείας μετά τον θάνατο της γυναίκας ζητούσε προκλητικά και τα ρέστα, λέγοντας «οι φονιάδες σου θα πληρώσουν».

Απίθανοι χαρακτηρισμοί για γιατρούς

Ο ίδιος έκανε ανάρτησή στο facebook:

«Έφυγε πριν από λίγο η Π… όπως πληροφορούμαι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες, ίνα αναπαύονται εκ των κόπων αυτών. Τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών. Καλή ανάσταση Π… και καλή αντάμωση. Οι φονιάδες σου θα πληρώσουν.»

Μία μέρα μετά ο ίδιος άνθρωπος, με μια παραληρηματική ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για γιατρούς που δέχθηκαν να κάνουν το εμβόλιο και να… τροποποιήσουν το DNA τους.

«Εξωνημένοι γιατροί, στους φαρμακοβιομηχανους, που δέχτηκαν εν γνώση τους, και εν πλήρη συνειδηση, να τροποποιησουν το DNA τους, μη σεβομενοι την ίδια την ζωή τους, αποδεδειγμένα πλέον, μετά τις φρικαλεες αποκαλύψεις της πρόσφατης Σουηδικής ερευνας, περιμένει κανείς, να σεβαστούν τις ζωές των ασθενών τους, μέσα στα νοσοκομεια; Όχι βέβαια. Δεν δικαιούστε ούτε να ομιλείτε, ούτε να απειλείτε. Βγάλτε τον σκασμό, τόσο απλά, γιατί με κάθε κουβέντα που λέτε, επιβαρύνετε την θέση σας. Οι απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνοι για την τραγωδία της ιατρικής απάτης, που βιώνει η ανθρωπότητα

Τι λέει η μητέρα της 51χρονης

Η μητέρα της 51χρονης μίλησε στον Alpha και υποστήριξε ότι ήταν θέλημα Θεού να φύγει από τη ζωή το παιδί της και παραδέχεται πως η κόρη της δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Ζητούσε βοήθεια, ότι τη διασωλήνωσαν με το ζόρι. Δεν ήθελε να διασωληνωθεί και έγινε μεγάλη πάλη μεταξύ τους. Ήταν αρνήτρια, κατά του εμβολίου, κατά των τεστ, όλα κατά. Ήταν θέλημα Θεού, ο Θεός ήθελε να την πάρει».

-Πιστεύετε ότι μπορεί να κάνατε κάποιο λάθος και να έπρεπε να εμβολιαστεί;

-Όχι, όχι, ούτε μία στο εκατομμύριο, όχι, το εμβόλιο δεν είναι καλό».

Οι επιθέσεις αρνητών της πανδημίας και οι απειλές τους προς το υγειονομικό προσωπικό της χώρας πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα. Μέλη ιατρικών συλλόγων εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για να μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.