Στο νεκροταφείο Παπάγου τελέστηκε η κηδεία και η ταφή του Σήφη Βαλυράκη, όπου τα μέλη της οικογένειας του είπαν το «τελευταίο αντίο» στον πρώην υπουργό.

Η κηδεία τελέσθηκε στις 3 το μεσημέρι. Νωρίτερα, έφτασαν η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, υποβασταζόμενη από  με τα παιδιά τους. Στα χέρια της κρατούσε τη φωτογραφία του εκλιπόντος.
Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία παρέστη και στην κηδεία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως και οι Μαργαρίτα Παπανδρέου και Κώστας Λαλιώτης.

Συνεχίζονται οι έρευνες – Υπάρχει και βίντεο

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και ένα βίντεο, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του αυτόπτη μάρτυρα ότι δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη υπήρχε και δεύτεροο σκάφος.

Μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής τράβηξε βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο από μεγάλη απόσταση. Σε αυτό φαίνεται ένα σκάφος να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις προκαλώντας μεγάλο κυματισμό. Το σκάφος, πιθανότατα αλιευτικό, εντοπίζεται στο ίδιο σημείο που υπέδειξε ο αυτόπτης μάρτυρας, χωρίς όμως να είναι σαφές αν στο βίντεο διακρίνεται και το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.
Οι κινήσεις του αλιευτικού -πιθανότατα- σκάφους τράβηξαν το ενδιαφέρον τριών γυναικών. Μία εξ αυτών ασυναίσθητα έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο από τη τσέπη και ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί γιατί η εικόνα της φάνηκε παράξενη.

Το υλικό αυτό μαζί με τις μαρτυρίες και τα άλλα στοιχεία συγκεντρώνεται στον φάκελλο, που έχει σχηματίσει το Λιμενικό Σώμα και θα ληφθεί υπόψη για την υποβολή σχετικού πορίσματος.