Θλίψη στην οικογένεια, στην κοινωνία της Πυλαίας και στον κόσμο της αυτοδιοίκησης σκόρπισε ο θάνατος του πρώην δημάρχου Βασίλη Καρτάλη σε ηλικία 75 ετών από κορωνοϊό.

Ο Βασίλης Καρτάλης, δήμαρχος επί δύο τετραετίες (2002 – 2010) ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος, ευθύς και δημιουργικός, κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στην Πυλαία, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις.

Ο πρώην δήμαρχος νοσηλευόταν από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου με αναπνευστική υποστήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες από κορωνοϊό έχει προσβληθεί και η σύζυγός του, η οποία αναρρώνει στην οικία της.

Η κηδεία του Βασίλη Καρτάλη θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Θλίψη εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη εξέδωσε ψήφισμα για τον θάνατο του Βασίλη Καρτάλη, τονίζοντας τα εξής:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και όλη η οικογένεια του δήμου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του πρώην δημάρχου Πυλαίας Βασίλη Καρτάλη που απεβίωσε χτες το απόγευμα.
Μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο και ύστερα από πρόταση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθειά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια ως φόρο τιμής.

2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη στη νεκρώσιμη ακολουθία.

3. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο  τύπο και να το αναρτήσει  στην ιστοσελίδα του Δήμου.

4. Να επιδοθεί το ψήφισμα στους οικείους του.

Ο εκλιπών κατέληξε χτες το απόγευμα από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Είχε μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είχε διατελέσει για δύο θητείες δήμαρχος Πυλαίας.”