Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Πιερία για την παιδίατρο, που έχασε τη ζωή της σε χείμαρρο μεταξύ Σκοτίνας και Λεπτοκαρυάς, ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το αυτοκίνητό της και να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 55χρονη παιδίατρος – νεογνολόγος και Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Παρασκευή (Βούλα) Καραγιάννη χθες το βράδυ επρόκειτο να επισκεφθεί φιλικό της σπίτι στη Σκοτίνα, αλλά δεν έφτασε ποτέ, καθώς τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ζηλιάνα παρέσυραν το αυτοκίνητό της.

Η γιατρός βγήκε από το όχημά της, προσπάθησε να απομακρυνθεί, αλλά τα νερά την παρέσυραν με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Βρέθηκε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι της Κυριακής από άνδρες της Πυροσβεστικής Λιτοχώρου, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το όχημά της χωρίς τις αισθήσεις της και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Τραγική φιγούρα η μεγάλη κόρη της άτυχης γυναίκας, που είναι αγροτική γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Από χθες το βράδυ αναζητούσε τη μητέρα της και το πρωί πήγε κανονικά στη δουλειά της. Κάποια στιγμή, ειδοποιήθηκε για τα δυσάρεστα και έφυγε.

Η είδηση του πρόωρου και αδόκητου θανάτου της 55χρονης γιατρού σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

Σοκ στον ιατρικό κόσμο

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλή Τσανικίδη, στο newsit.gr: «Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια. Ήταν μία εξαιρετική γιατρός με πολλά χρόνια εμπειρίας. Και εγώ προσωπικά και ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας αισθανόμαστε μεγάλη οδύνη για το χαμό της. Είμαστε σε κατάσταση σοκ, δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες. Ήταν μητέρα τριών παιδιών.

Η μία της κόρη της είναι αγροτική γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και δουλεύουμε μαζί. Σήμερα το πρωί, ήρθε στην εφημερία μας κανονικά. Είχε όμως μεγάλη αγωνία και μας είπε ότι έψαχνε την μητέρα της. Δεν μπορούσαν να την βρουν. Και μετά από λίγη ώρα, έμαθε τα δυσάρεστα και ζήτησε να φύγει από την εφημερία, όπως και έγινε. Είναι πολύ σημαντική απώλεια για όλους μας».

Για το τραγικό συμβάν μίλησε στο olympusmera.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Δίου-Ολύμπου Αστέριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε ότι η άτυχη γυναίκα, το βράδυ του Σαββάτου, «πέρασε από αυτό το ρέμα, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, είναι μεγάλο και ορμητικό, παρέσυρε το αυτοκίνητό της, προφανώς η ίδια βγήκε από το αυτοκίνητο και βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι από την Πυροσβεστική, στα όρια των γραμμών του τρένου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Δίου-Ολύμπου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ρέμα «χείμαρρο, σχεδόν ποτάμι», προκειμένου να καταδείξει πόσο ορμητικό και επικίνδυνο είναι.

 

pieria1

 

Η άτυχη γυναίκα ήταν  μητέρα τριών παιδιών, ενώ την αναζητούσαν οι δικοί της άνθρωποι από το πρωί της Κυριακής.

Επικίνδυνη η διάβαση και μετά από ώρες

Η διάβαση στο σημείο εκείνο του χειμάρρου είναι δυνατή υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά τα ορμητικά νερά, που κατέβαιναν από τον Όλυμπο παρέσυραν τα πάντα και φυσικά τον μικρό δρόμο, από τον οποίο που προσπάθησε να περάσει η γιατρός.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό, που τονίζουν κάτοικοι της περιοχής ότι δηλαδή αυτοί οι χείμαρροι γίνονται επικίνδυνοι ακόμη και αρκετές ώρες από την νεροποντή, διότι καθυστερεί να έρθει η κατεβασιά των νερών, κάτι που δεν γνωρίζουν οι επισκέπτες.
(Φωτο: Olympous mera.gr)