Tις βασικές αρχές τις οποίες οφείλει να λαμβάνει υπόψη της μια οργανωμένη πολιτεία που στοχεύει να πείσει για τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό, ανέπτυξε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

O καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο LSE περιγράφοντας τη διαδρομή του με ένα ταξί, στο οποίο ο οδηγός ήταν ανεμβολίαστος αναφέρεται στην έλλειψη ενημέρωσης που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν απέναντι στον covid, ακόμη και τώρα που περίπου 100 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε μέρα.

Ο ίδιος περιγράφοντας την λανθασμένη άποψη που είχε ο επαγγελματίας οδηγός ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο ανθρώπινο σώμα για πάντα και για τον φόβο του οδηγού ταξί να προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες, επαναλαμβάνει ότι «το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται».

«Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες» τονίζει ο καθηγητής στο LSE.

Ο κ. Μόσιαλος καταλήγει στην ανάρτησή του με το αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει πιθανότητα να έπεισε τον οδηγό ταξί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλ. Μόσιαλου:

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι.

Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται. Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες.

Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών. Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες.

Νομίζω ότι τον έπεισα να κάνει το εμβόλιο».