Διπλωματικές πηγές, κατόπιν πληροφοριών για Έλληνες αγνοούμενους την επαύριο των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, αναφέρουν πως η ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Η ελληνική αποστολή σώζει εγκλωβισμένους

Δικαίωση στον αγώνα που δίνει η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, και ο οποίος έχει αναγνωριστεί διεθνώς, αποτελούν τα αποτελέσματα της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλουν, μαζί με τα άλλα συνεργεία από όλο τον κόσμο, τα οποία επιχειρούν στις ισοπεδωμένες, από τον διπλό φονικό σεισμό, πόλεις, όπως δείχνουν και οι αριθμοί που προκύπτουν από την πορεία των επιχειρήσεων, μέχρι και χτες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τις 88 διεθνείς ομάδες που έχουν μεταβεί από ξένες χώρες και επιχειρούν στην περιοχή που χτυπήθηκε από τον φοβερό διπλό σεισμό, είχαν ανασυρθεί συνολικά μέχρι χτες το βράδυ 58 άνθρωποι ζωντανοί από τα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν.

Από αυτούς τους 58, οι 5 διασώθηκαν από την ελληνική αποστολή, η οποία εξακολουθεί να επιχειρεί από σήμερα το πρωί σε άλλο σημείο, κάτω από τις ίδιες αντίξοες συνθήκες, που δημιουργούν το δριμύ ψύχος και το χάος που έχει προκληθεί μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Τα νούμερα αυτά ανέφερε, με βάση τα στοιχεία που αναρτώνται στην ειδική πλατφόρμα των δεδομένων με την πορεία των επιχειρήσεων στην Τουρκία, ο προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, στο πλαίσιο ενημέρωσης που έκανε σήμερα στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι, για τα πεπραγμένα της ελληνικής αποστολής έρευνας και διάσωσης.