Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού, μετά από καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος, όταν έγινε η καταγγελία τον Απρίλιο του 2022, σκηνοθετούσε τη σειρά «Σασμός», επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να απέχει από κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσεως.

Μετά την ολοκλήρωση της τακτικής ανάκρισης η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί αν τελικά ο σκηνοθέτης θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.

Ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι με την καταγγέλλουσα είχε μια περιστασιακή γνωριμία πριν 12-13 χρόνια και πως η ηθοποιός λέει ψέματα, θέλοντας να τον συκοφαντήσει.

Ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς του Alpha με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, τον περασμένο Μάϊο, απαντώντας στις κατηγορίες που του προσάπτονται -η 33χρονη ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου δεν τον έχει κατονομάσει, αλλά τον «φωτογραφίζει» με τις αναρτήσεις της- ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την τηλεοπτική σειρά που σκηνοθετεί.

Στην ανάρτηση ο γνωστός σκηνοθέτης, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, διέψευσε την καταγγελία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης, στην οποία άμεσα προσφεύγω».