Σημαντικά ευρήματα για το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, για τις αιτίες τις  διασποράς και για την εικόνα των κομμάτων σήμερα στην Ελλάδα περιείχε η δημοσκόπηση της MRB για το STAR.

Οι πολίτες απάντησαν για τον κορωνοϊό, το εμβόλιο, αλλά και για τις πορείες και συγκεντρώσεις την ημέρα των εορτασμών για το Πολυτεχνείο.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ένδειξη ότι 37,77% των πολιτών δεν θα έκανε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι, που δείχνει αμφισβήτηση απέναντι στην επιστήμη, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για μη αποτελεσματική αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, ακόμη και όταν θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Κατά τα άλλα η δημοσκόπηση έδειξε ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται στις 15,9 μονάδες.

Σύμφωνα με  τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,7%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ 25 2,7%.

Το «άλλο κόμμα» ακολουθεί στο 3,6%, 4,8% είναι το ποσοστό των λευκών, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,2%.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο  του Πολυτεχνείου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, το 27,6% δήλωσε ότι συμφωνεί με τις εκδηλώσεις που έγιναν, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 41% στις ηλικίες 17 με 34.

Αντίστοιχα, το 50% του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το ίδιο. Σε ποσοστό  68% , οι πολίτες διαφώνησαν με τις εκδηλώσεις.

Οι αιτίες για τη μεγάλη διασπορά του ιού

Όσον αφορά στις αιτίες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 48,4% δήλωσε πως για όλα φταίει ο τουρισμός. Το 42,8% το απέδωσε στην απειθαρχία ορισμένων πολιτών, ενώ ένα υψηλό ποσοστό, σχεδόν το 40% στον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

Για το εμβόλιο και την Θεία Κοινωνία

Σχετικά με το εμβόλιο, το 52% των Ελλήνων δήλωσε ότι θα το έκανε και το 37,7% ότι δε θα το έκανε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν θετικοί στον εμβολιασμό είναι 55 ετών και πάνω.Τέλος, για τη Θεία Κοινωνία το 68% των Ελλήνων δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της μετάληψης.

Πηγή: Star.gr