Δίκες κατηγορουμένων για δολοφονίες, βιασμούς και αποπλανήσεις συσσωρεύονται στα δικαστήρια της Αθήνας, όπου προσάγονται οι δράστες με τις κάμερες να τραβούν αδιάκοπα πλάνα και τις παρουσιάστριες των πρωϊνάδικων στα κανάλια να τρίβουν τα χέρια τους αφού έχουν πλέον πολύ υλικό για σχόλια. 

Ήδη προσήχθησαν σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, «πρωταγωνιστής» της φρικτής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, λίγη ώρα μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη. Στους ίδιους χώρους ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, του οποίου η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου με την υποβολή ερωτήσεων στην γυναίκα – μάρτυρα , που έκανε τις καταγγελίες κατά του κατηγορούμενου ηθοποιού, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου και η συγκέντρωση υλικού για τους τραγικούς θανάτους των παιδιών της.

Γλυκά Νερά: Το χρονικό της δολοφονίας της Καρολάιν

Ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αλεξίσφαιρο και θα σταθεί απέναντι στην οικογένεια της 20χρονης Καρολάιν, την οποία σκότωσε με δόλιο και βασανιστικό τρόπο.

Τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 ένας φιμωμένος και δεμένος άντρας ειδοποίησε την ‘Αμεση Δράση για άγρια ληστεία που έγινε στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά όπου ζούσε με την σύζυγο και το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι τους.

Ο 34χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος περιέγραψε κλαίγοντας στους αστυνομικούς τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε από όταν οι τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι μέχρι που έφυγαν αφήνοντας πίσω τους νεκρή την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς και το σκυλάκι που είχε υιοθετήσει η γυναίκα.

Έναν μήνα μετά, στις 16 Ιουνίου ο 34χρονος πιλότος μεταφέρεται με ελικόπτερο από την Αλόννησο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι αστυνομικοί περίμεναν να τελειώσει το μνημόσυνο της 20χρονης πριν προσαγάγουν τον Αναγνωστόπουλο που λίγα δευτερόλεπτα πριν έκλαιγε στην αγκαλιά της πεθεράς του.

Τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους ήταν πολλά. Έξι ώρες μετά, ο πιλότος ομολόγησε πως δεν έγινε καμία ληστεία στο σπίτι του και πως ο ίδιος σκότωσε με ασφυκτικό θάνατο την Καρολάιν, μετά από καυγά που είχαν, και πως κρέμασε με το λουρί της την Ρόξυ, το σκυλάκι που είχε υιοθετήσει η 20χρονη.

Συνεχίζεται η δίκη του Λιγνάδη

Με ερωτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και Υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς κατά συρροή ανήλικων και ενήλικων αντρών.

Την περασμένη Παρασκευή, 1 Απριλίου, ο 25χρονος Αιγύπτιος περιέγραψε στο δικαστήριο τη γνωριμία του και το ξεκίνημα της σχέσης του με τον κατηγορούμενο, παραδεχόμενος ότι, τον είχε ερωτευτεί.

«Το κάνω μόνο για να υπάρξει δικαιοσύνη. Δεν γίνεται ένα ακόμη άτομο να με εκμεταλλευτεί και να μην υπάρξει δικαιοσύνη», είπε στο αποκορύφωμα της κατάθεσής του στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο προπονητής, που βίαζε 11χρονη αθλήτρια

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει σήμερα ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας.

Θυμίζουμε ότι ο προπονητής κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μία μαθήτριά του ηλικίας μόλις 11 ετών!

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει την περασμένη Δευτέρα, όμως διεκόπη, καθώς ο κατηγορούμενος νόσησε από κορωνοϊό.

Πώς είχε έρθει στο φως η υπόθεση

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας στις αρχές του περασμένου έτους, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων στο χώρο της ιστιοπλοΐας. Τότε μία νεαρή αθλήτρια είχε βρει το κουράγιο και απευθύνθηκε στις αρχές, καταθέτοντας στην Εισαγγελία ότι το 2011 ο νεαρός προπονητής της που της μάθαινε ιστιοπλοΐα την κακοποίησε σεξουαλικά.