Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος μετά από χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που συνδέθηκε με την «Χαλυβουργική», η οποία με τη σειρά της συνδέθηκε με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ανασυγκρότηση της χώρας και την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής από την δεκαετία του ’50.

Ο Κων/νος Αγγελόπουλος είχε γεννηθεί το 1945 και ήταν γιος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδελφός του Θεόδωρου. Έπασχε από νεαρή ηλικία από μια σπάνιας μορφής αρθρίτιδα που εμπόδιζε την κινητικότητά του.

Απέκτησε δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Γεώργιο. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό στίβο. Εκτός από τη χαλυβουργία, δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας.

Η ιστορία της οικογένειας από ένα μικρό χωριό

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε εκδώσει ένα πολυτελές λεύκωμα με την ιστορία και την επιτυχημένη διαδρομή του παππού του, εθνικού ευεργέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το οποίο επιμελήθηκε ο συλλέκτης Δημήτρης Τσίτουρας.

Στο λεύκωμα περιγράφεται η περιπέτεια ενός άσημου αλλά υπερδραστήριου ανθρώπου, ο οποίος από τον Βλαχορράπτη Αρκαδίας (σημερινή ονομασία Μάραθα) μετακόμισε στην Αθήνα και καθοδηγώντας τα παιδιά του Άγγελο, Δημήτρη, Παναγιώτη και Ιωάννη, έπειτα από τιτάνιους αγώνες και θυσίες, κατόρθωσε η οικογένειά του να μεγαλουργήσει και να βάλει την ανεξίτηλη σφραγίδα της στην οικονομία της Ελλάδας.

Απόσταγμα αυτής της επιχειρηματικής πορείας του πρωτεργάτη της οικογένειας Αγγελόπουλου ήταν η ίδρυση της “Χαλυβουργικής”, μετά τα δεινά της κατοχής και την απελευθέρωση, μια βιομηχανία αιχμής, η οποία συνέβαλε στην ανάκαμψη της λαβωμένης από τον πόλεμο οικονομίας της χώρας, καθώς προσέφερε γενναιόδωρα και αφειδώς τη σωτήρια πρώτη ύλη για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών σε όλη την επικράτεια.